Застреляха 17-годишно момче край Монтана

Снимка: Архив

Младеж от ромската махала на Монтана „Огоста” е бил убит днес в местност край областния град. Районът е отцепен от полиция, криминалисти извършват оглед на мястото на престъплението и издирват стрелеца. Сигналът за убийството е постъпил в полицията към 12.34 часа днес. станало около час след обед в гората край старо летище в местността „Пъстренеца”.

17-годишният Г. М. Б. от ромския квартал „Огоста” заедно с 58-годишният си дядо и каруца, теглена от кон, пристигнал в местността „Младата ливада” край старото летище до областния град. Двамата смятали да косят трева. Внезапно се разнесли три изстрела и единият от тях улучил момчето в главата. След сигнал на мястото пристигнали група служители на МВР и медици, но момчето вече било мъртво. Според запознати местността, в която е извършено убийството, е частна собственост. Полицията издирва собственика на парцела и търси в околността свидетели на престъплението.

Служители на жандармерията със следово куче претърсват района. Шефът на Районното управление на полицията в Монтана Бисер Йончев потвърди за убийството, но отказа подробности. „Все още се работи на терен. Използваме всички сили и възможности за бързото разкриване на престъплението!”, каза той. В следобеда стана ясно, че за стрелбата има заподозрян, с който полицията работи. Преди десетина години във вилната зона на Монтана неизвестен стрелец простреля смъртоносно ром, който брал орехи от запустели дворове. Разследването на случая продължи дълго, но убиецът не бе разкрит.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право