Оставиха в ареста и втория обвиняем за убийството на таксиметровия шофьор от Русе

Съд

И вторият обвиняем - 17-годишният Николай В., за убийството на 60-годишния таксиметров шофьор от Русе остава за постоянно в ареста, информира БНТ. Това определи днес Окръжният съд в града, след като вчера наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Деян Ц. - също на 17 години.

Тежкото престъпление беше извършено в село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март /вторник/. Преди това двамата ученици се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора Валери С., чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. Младежите откраднали портмонето с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където в нощта срещу сряда са задържани.

Мерките за неотклонение на двете момчета бяха гледани в отделни заседания.

Прокурорът заяви, че Деян Ц. и Николай В. са си набавили тиксо и ножове, като престъплението е било достатъчно добре планирано. Таксиметровият шофьор е бил избран от други двама заради възрастта си.

По време на заседанията стана ясно, че двете момчета са употребили наркотици, смесени с алкохол, преди престъплението.

Коментари

Задължително поле