Оставиха в ареста шофьора на ТИР, предизвикал катастрофа с 4 загинали 

Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на  Михаил Г. от Добрич за това, че като водач на товарен автомобил предизвика зверска катастрофа с 4 загинали. Както е известно, на 15 май  29-годишният Михаил управлявал влекач „Скания“ с ремарке по международния път Е-79 от Монтана към Видин. 

В участък на шосето с ограничена скорост до 60 км/ч, при мокра настилка в района на с. Долна Вереница, водачът изгубил контрол върху камиона, ремаркето поднесло, навлязло в лентата за насрещно движение и ударило лек автомобил „Фолксваген“, вследствие на което колата се забила в друг товарен автомобил. При удара на място са загинали четири лица, пътували в лекия автомобил. 

Водачът на влекача бе задържан за 72 часа и срещу него бе повдигнато  обвинение за нарушение на закона при управление на МПС с причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. За осигуряване целите на досъдебното производство и установяване в пълна степен на обективната истина по случая в съда е постъпило искане от прокуратурата тираджията да остане постоянно в ареста.  Ако се докаже, че шофьорът на ТИР-а е виновен за катастрофата, законът предвижда от 5 до 20 години затвор. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право