Осъдиха касапина от Шумен за пияно шофиране

Стефан Стефанов/45г./ от Шумен, който уби жена си и я разфасова с моторна резачка, беше осъден на 1 г. затвор ефективно за шофиране след употреба на алкохол. Присъдата идва, докато той е в ареста с постоянна мярка задържане под стража и срещу него върви разследване за садистичното убийство на Галина Димитрова/49г./.

Както "Труд" писа, Стефан беше арестуван на 21 август, но преди това шуменски криминалисти го дебнели да се прибере у дома. Той се завърнал с новозакупения форд с чужда регистрация и те веднага използвали случая да го проверят, да влязат в контакт с него и да предприемат обиск в къщата на ул."Червена стена". Шофьорът бил седнал зад волана с 1,73 промила алкохол. Това не изненадало полицаите, защото Стефан вече имал две присъди за пияно шофиране.

Срещу него било образувано бързо производство и във вторник бил изправен пред районен съд. Признал фактите, поискал дело по съкратена процедура. Освен 1 г. затвор при строг режим, му налагат 500 лв. глоба и го лишават от книжка за 1,3 г.

Това е втора ефективна присъда за Стефан. Както "Труд" писа, той е окончателно осъден на 9 месеца и 3 дни затвор за неизпълнение на пробация /наложена пак шофиране с алкохол б.а./.

Веднага след ареста Стефан е признал за жестокото убийство на Галина, с която живеели 20 г. на семейни начала и имали чести семейни скандали. Последният път я ударил с точилка, последвали намушквания с нож и жената издъхнала от кръвозагуба. За да се отърве от трупа, го нарязал и опаковал в пет чувала, но не му стигнало времето да се отърве от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право