Осъдиха 52-годишен шофьор, карал пиян

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден Румен Ч., на 52 г., за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство, съобщиха от държавното обвинение.

Районен съд-Девин му е наложил наказание от една година условно с три години изпитателен срок, глоба в размер от 200 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и шест месеца.

Румен Ч. е признат за виновен за това, че на 26 юли 2017 г., в гр. Девин, обл. Смолян, управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра“, с концентрация на алкохол в кръвта – 2,5 промила, установено с техническо средство „Алкотест-Дрегер“.

Същия ден, около 14 часа, в РУ на МВР-Девин бил получен сигнал за водач, който бил в нетрезво състояние и се намирал в двора на фирма в гр. Девин. Когато полицейските служители отишли на място, установили, че Румен Ч. се намирал в непосредствена близост до лек автомобил, марка „Опел Астра“.

Колата била със счупено задно панорамно стъкло, с деформиран десен калник и счупен заден десен стоп. Румен Ч. признал пред полицаите, че управлявал автомобила си, като междувременно се опитал да го премести на сянка, но не успял и се блъснал в бетонната рампа, намираща се в двора на фирмата. При извършена проверка с техническо средство „Алкотест-Дрегер“ е установено, че е управлявал автомобила след употреба на алкохол.

Присъдата на Районен съд-Девин е влязла в сила и не подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле