Отбор изпадна заради пръст отзад

Бразилският „Понте Прета“ изпадна от най-високото ниво на футбола в страната след... пръст отзад. До там се стигна, след като тимът от град Кампинас трябваше да победи прекия си конкурент в борбата за оцеляване „Витория“, но не успя.

В антигерой за „Поне Прета“ се превърна защитникът Родриго. В 20-ата минута при резултат 2:0 за неговия тим бранителят посегна по неприличен начин на Сантиаго Трелез от противниковия отбор. Случката бе забелязана от реферите. След кратко съвещание Родриго получи червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко. Това се оказа решаващо за крайния изход на ключовата среща, тъй като „Понте Прета“ загуби. Андре Лима намали резултата, а Трелез си отмъсти с два гола, които изхвърлиха „черно-белите“ от елитната дивизия. След пълния обрат в мача, дошъл с третото попадение в 82-ата минута, феновете на домакините нахлуха на терена в опит да линчуват любимците си. Полицията посрещна ядосаните привърженици с палки, наложи се хвърлянето и на две димки. При ексцесиите пострадаха трима униформени, които били ударени от запалянковците. Арестувани обаче нямаше.

Така „Понте Прета“ изпадна в Серия „Б“. До края на шампионата в Бразилия остава един кръг, а „черно-белите“ се нуждаеха от задължителна победа над „Витория“, за да продължат борбата си за оцеляване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят