Отвлякоха сина на търговец на скъпи коли

Полицията: Работим и по други версии за изчезването на младежа

Бандити отвлякоха 25-годишен младеж, син на собственика „Софавто” - една от най-големите автокъщи в София. Това е основната версия, която разследва полицията след мистериозното изчезване на Адриан Тонев Златков. До вчера не стана известно дали похитителите са се свързали с  автотърговеца Тони Златков, за да поискат откуп.

„Работим и по други версии”, обяви зам.-шефът на СДВР Борислав Борисов. Може обаче да се окаже, че престъплението е отвличане за пари, извършено 8 години след последния случай, дело на бандата на „Наглите”, ако не се брои похищението на дъщерята на Брендо от 2013 г., останало неразкрито.

Около 9,30 ч вчера, както обикновено Адриан тръгнал на работа от семейния дом във вилната зона на софийското село Герман. Младежът е мениджър по поръчките във външно-търговския отдел във фирмата на баща си. Седял зад волана на „Мерцедес”, последната версия на S-класа. След около час към офиса на „Софавто” поел и бащата Тони Златков. На около 400 метра от къщата им, близо до германските гробища, забелязал паркираната край пътя лимузина на сина си. Колата била отключена, вътре нямало следи от борба и вещите, документите и телефона на Адриан били непокътнати. В 10-,30 ч Златков-баща подал сигнал на телефон 112, че синът му е изчезнал. Той твърдял, че не е получавал закани и няма врагове, способни да извършат такова нещо.

До 16 ч вчера криминалисти правиха огледи на мерцедеса, които след това бе откаран с „паяк” на КАТ, за да се търсят биологични следи. Бащата, майката и по-малкия син Роби не отвориха вратите на луксозната вила „Магнолия” пред крими репортерите. Но иначе Тони Златков вдигаше телефона си на всички непознати номера – ясен признак, че чака обаждане за откуп.

Бащата: Не е удобно да говоря

„Много се извинявам, но не е удобно да говоря.“ Така притесненият баща Тони Златков отговори вчера на позвъняване от „Труд“. Малко по-рано той отрече синът му да е отвлечен. Заяви, че има връзка с Адриан и той се чувствал добре. По думите му ставало въпрос за кражба на автомобил. После обаче бащата не желаеше вече да говори. Приятели на изчезналия Адриан пък споделиха, че той нямал врагове.

Атаки през годините: Два огнени атентата срещу автокъщата

Бандити атакуваха на два пъти автокъщата на Тони Златков в София. През април т. г. с коктейли „Молотов” бяха унищожени офиса, три джипа и скъпа лимузина, а други три коли бяха частично засегнати. „Щетите са за около 1 млн. лв., като в тях се включват не само автомобилите, но и офис оборудването”, каза тогава Тони Златков пред „Труд“. Той сподели, че подозира длъжник, срещу когото водели дела. По случая бе задържан мъж в Благоевградско, който обаче по-късно бе освободен от ареста.

Пет години по-рано – през май 2012 г., изгоряха други 4 скъпи автомобила. Тогава двама маскирани мъже хвърлиха коктейли „Молотов“ сред паркираните в автокъщата лимузини. Подпалвачите тогава останаха неизвестни.

„Наглите“ още са в в затвора

Бандата за отвличания на „Наглите“ бе разбита през 2009 г. Сред жертвите им бяха  Михаил Краус, Ангел и Камелия Бончеви, Киро Киров ш др.. Похитените платиха общо 5,9 млн. лв. за откупи. По 18 г. затвор получиха Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев- Културиста и Даниел Димитров-Релето, а Любомир Димитров-Гребеца бе осъден на 10 г. Последното отвличане на "Наглиите" бе на студента Румен Гунински, но съдът ги оправда за него заради липса на достатъчно доказателства.

Коментари

Задължително поле