На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Отделението по неонатология на Великотърновската болница ще отбележи Световният ден на кенгуру грижата

Отделението по неонатология на Великотърновската болница ще отбележиСветовният ден на кенгуру грижата – 15 май , съобщи д-р Кина Николова, завеждащ отделението по неонатология. През целия ден вратите на отделението ще бъдат отворени за родителите, чийто деца са настанени в неонатологичното отделение.

С включването си в световната инициатива неонатолозите към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ заявяват стремежа си да осигуряват най-добрата грижа за своите малки пациенти, в съответствие със съвременните стандарти и препоръки, посочи д-р Николова.

Тя припомни, че децата, родени твърде рано и с ниско тегло се нуждаят от специфични грижи за дълго време, затова е важно да се помогне за изграждането на връзка с родителите и по-бързата им адаптация при изписването им.
Световната здравна организация препоръчва кенгуру грижата /продължителен контакт кожа до кожа между новородени и родители/ за всички бебета, при които това е медицински възможно.

Проучването на тази практика от 20 години насам показва, че тя се отразява много добре на жизнените показатели на децата и намалява болничния им престой, смятат специалистите. България се включва за първи път в инициативата по покана на фондация „Нашите недоносени деца“, посочи д-р Николова. Над 15 отделения по неонатология от страната са заявили, че ще се включат в инициативата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.