Отдушникът на зодиите в кризата

Овен

Тренировки или екстремно чистене

Овните са най-дейният знак в зодияка и изолацията крие сериозна опасност за душевното им равновесие, освен ако не си намерят начин да изпуснат вентила. Кипящият от енергия (и нерви) Овен намира разтуха в екстремното чистене и преструктуриране на дома, което протича в тормоз над семейството, което трябва да участват във всички мероприятия за овладяване на напрежението при изолация. Това може да породи конфликти в дома. Повечето Овни вече са открили достатъчно сайтове за тренировки и съчетават домашната работа с продължителни и изтощителни физически упражнения.

Телец

Храна, алкохол и йога

Така се е случило, че повечето Телци в момента са свръхзаети и нямат време да мислят за страданията си по време на изолация. Те дори тайничко си мечтаят да се помъчат известно време между завивките, като се обръщат от кълка на кълка. Тези, които не са в това положение обаче, трябва да се подготвят за тежък финансов удар. След около месец-два ще им се наложи да подновят гардероба си, след продължителната терапия с калорични и вкусни храни. И последно: Телци, внимавайте с алкохола! От него също се пълнее. За отпускане на напрежението най-подходящо е да практикувате йога.

Близнаци

Онлайн курсове и тайно бягство

Близнаците принципно нямат нищо против да си седят вкъщи. Могат да изкарат дори цял уикенд в лентяйстване и приятно домошарско шетане. Но тази ситуация на принудително затворничество ги изнервя. Бунтарският им дух се надига и ги избива на незаконни разходки докъдето успеят да стигнат. Някои дори вече са си докарали и глоба! За да не полудеете, освен дългите разговори с приятели, трябва да се заемете с някакви сериозни проекти – но не един, а поне два. Учете нов език или започнете квалификационен курс. Оставете конспиративните теории, с които напоследък се забавлявате, за почивка.

Рак

Дзен и изкуството да се поддържа семейство

Докато има храна в хладилника и близки хора, с които да споделя самотата, Ракът не е застрашен от изперкване. Изолацията е болезнена за някои, но родените под този знак я понасят относително леко. Дори част от тях са си намерили вратичка да избягат за малко сред природата. Нуждата от близък човешки контакт може да погоди лош номер на Раците, които са сами вкъщи или не успяват да намерят разбиране в семейството. Храната се превръща в единственият им отдушник. За да не става така, превърнете тази печал в творчески импулс, дори досега да не сте се занимавали с изкуство.

Лъв

В социален вихър в мрежите

Лъвът има нужда от публика. Изолацията го лишава от това му основно човешко право. Затова част от родените под този знак се впускат с подновен устрем в социалните мрежи. Нищо чудно карантината да роди нови инфлуенсъри и много вероятно е те да се окажат точно Лъвове. Някои Лъвове не издържат и се впускат в необмислени контакти в сайтовете за запознанства. В ситуация на криза хората стават много влюбчиви, затова внимавайте да не ви наранят, но и не наранявайте другите. Говорете често с приятелите си – безкористният ви интерес ще облекчи и вашето, и тяхното състояние.

Дева

Ремонти, разчистване и подобрения

Част от Девите – тази, част, които са принудени да останат насаме със себе си и семейството, въобще не са така нещастни, както представителите на повечето знаци. Най-сетне и Девата се да се застои из вкъщи! Освен работата навън или в хоум офиса, сега й се е удала възможност да направи всички подобрения, които си е набелязвала през годините, но все не е сколасвала да довърши. Или пък да се занимава с любимото си домашно изкуство – стига то да не е свързано с чревоугоднически злоупотреби. По-добре наблегнете на здравословния живот, яжте полезни храни и спортувайте вкъщи.

Везни

Дружни занимания в семейството

Люшка ги емоционалната везна Везните. В рамките на часове може да са първо ведри, после нервни, даже плачливи. За тях спасението е в дружния живот със семейството. Затова измислят разнообразни занимания, като игри, приготвяне на интересни и вкусни ястия, слушане на музика и приятни, уютни киновечери. Всички тези прекрасни начини за прекарване на времето трябва да стават при строга хранителна самоизолация. Многото угаждане с храна и напитки успокоява нервите, но ще ви се отрази на обиколката. Не бихте след карантината приятелите да ви подминават на улицата, защото не са ви познали!

Скорпион

Възможност за духовно оздравяване

Колкото и да е извратено, в крайна сметка започвате тайничко да се наслаждавате на изолацията. След първоначалния шок нагласихте ритъма си и с удоволствие може да се заемете с това, в което ви бива най-много – да се самоусъвършенствате, лежейки в кревата, и да ехидничите. В крайна сметка, този отшелничеството за вас се оказва възможност да се възродите душевно. Успявате да се центрирате, да изясните приоритетите и целите си. За тези, които са на работа в това напрегнато време, ситуацията също е поносима. Интелигентните хора лесно се приспособяват към всякакви несгоди.

Стрелец

24 часа не му стигат

Има знаци, които се чудят с какво да си запълнят времето, докато са затворени вкъщи. Има и други, които се чудят как така 24 часа отново се оказаха недостатъчни! Ето как преминава денят на Стрелеца: работа, тренировки, изучаване на чужди езици или курсове по нови специалности, за които до момента не е имал време, творчество - ако има наклонности към някое от изкуствата, комуникации с приятели и познати. В края на деня за почивка - четене на медицински, психологически и езотерични статии за кризата, защото Стрелецът все пак трябва да си обясни какво се случва. И то времето си свършва!

Козирог

Пазарува онлайн за разтуха

Козирогът е един от малкото наистина разумни знаци в зодиака. Принудата да промени коренно начина си на живот не му се отразява тежко на психиката. Той най-вероятно е бил далновиден да има скатани бели пари за черни дни, така че не се тревожи за физическото си оцеляване в бъдещите месеци. По-спокойният живот и домашната храна му се отразяват отлично, а типичните за знака стоицизъм и издръжливост му дават преимущество. Отдушник намира в изгодните сделки при пазаруването онлайн, а и това, че не се налага да харчи пари за бензин, някак изпълва с тиха радост душата му.

Водолей

Рестарт, интернет и купища книги

Водолеят никога не е сам. Дори когато е сам вкъщи. Светът му е свръхнаселен, даже твърде бъбрив. Има прекалено много за четене. Твърде много хора, с които да общува. С две думи – да живее интернет! За тези, които не ползват необятните възможности на глобалната мрежа, остават купищата книги, филми, музика, които от толкова време чакат непрочетени, недостатъчно слушани или негледани. Това е период на рестарт за Водолея. Но ако някога – може би след седмици – му доскучае, то би могъл да се захване с изучаването на някоя повече или по-малко точна наука. Примерно, с астрология.

Риби

Мисълта за саможертва ги топли

Доброто в цялата ситуация е, че Рибите имат възможност да презаредят батериите, изтощени от това че се раздават, без да се щадят. Проблемът е, че родените под този знак имат нужда непрекъснато да усещат топлотата и шума на човешкото множество. Този вид самота – това, че са отделени не от конкретни хора, а от цялото човечество, те усещат по-силно от останалите знаци. Утехата за Рибите в такъв момент е да си напомнят, че целта на тази самоизолация е да се запази животът на другите. Саможертвата е кауза, близка до сърцето на всяка Риба. Отдушник ще намерят, както винаги, в изкуството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп