Откриват нови търговски паркове

Прогнозират откриването на нови търговски паркове в страната.

Наемите на търговски площи нарастват

Вериги отварят магазини

Търговските паркове в страната ще нарастват като брой и като присъствие в различни градове, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. При търговските паркове магазини от няколко различни вериги използват един общ паркинг, което привлича много клиенти.

Инвеститорите в новите търговски паркове няма да се опитват да ги реализират на всяка цена, а едва след прецизен подбор на локацията и подсигуряване на професионално развита концепция, с цел запазване на конкурентно предимство във времето, посочват консултантите. Най-важното на един търговски парк е да привлече наематели от различни сектори, така че да предложи на клиентите разнообразни стоки и услуги. За търговските вериги ритейл парковете са удобни за навлизане в нови населени места.

В резултат на силното търсене наемите в търговски паркове нарастват, посочват консултантите. Общата площ на всички действащи търговски паркове в страната възлиза на над 355 хил. кв. м. Очакванията са да бъдат открити нови търговски паркове в някои градове, а съществуващите да бъдат разширени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти