Откриват сезона заедно с нов път към Слънчев бряг

Снимка: Архив

Хотелиери: Нашите кадри бягат, но и ние сме интересни за много нации

Сезонът в Слънчев бряг ще бъде открит заедно с пускането на новия път към курорта в района на Ахелой. Досега там ставаха огромни задръствания, образуваха се "тапи", които изнервяха до краен предел, устремилите се към комплекса шофьори. Освен това трансферите - автобусите с туристи от летището, се бавеха по час, че и повече, докато стигнат до Слънчев бряг.

Сега е направен обход в района на Ахелой и автомобилите няма да минават през града. Очаква се новият път да бъде пуснат на 13 или 18 юни, коментираха хотелиери от курорта. Те плануват откриването на сезона с тържествена церемония да стане по същото време, за да е двоен празникът.

"Вече сме пълни с туристи. Те са предимно израелци, чехи и молдовци, има и англичани", каза пред "Труд" Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА. По думите му проблемът с кадрите вече е решен. Той и колегите му са си назначили достатъчно хора, като сред персонала има и чужденци.

"Имам в хотела си азербайджанци, тюркмени, украинци, македонци, предимно млади хора", разкри Налбантов. По думите му, европейските нации са застаряващи и се търсят млади хора. Затова нашите кадри предпочитат Германия примерно, където заплащането е по-добро. В същото време и ние сме атрактивни за много страни. При много от дошлите да работят у нас езиковата бариера не е проблем, посрещаме ги топло и те бързо се интегрират, коментира Налбантов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика