Откриха Дните на архитектурата във ВСУ „Черноризец Храбър“

С изложба на курсови и дипломни проекти на студенти от специалност „Архитектура“ и „Дизайн“ стартираха Дните на архитектурата във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Проявата беше уважена от кмета на Варна Иван Портних. Тържеството откри деканът на архитектурния факултет проф. Атанас Ковачев.

В словото си той отдели специално внимание на културно-историческото наследство на морската столица. „Много от нашите студентите проявяват интерес към старинната архитектура във Варна. Приветстваме усилията за опазване на това богатство и можем да предложим палитра от идеи, които могат да бъдат реализирани за съхраняването му“, каза проф. Атанас Ковачев.

По време на срещата беше припомнено, че в момента върви конкурс за възраждане на красива стара къща на бул. "Приморски" №117, организиран от ВСУ в рамките на Студентската лаборатория "Варна - град за хората", създадена по идея на президента на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова, в партньорство с кмета на Варна Иван Портних. Конкурсът е част от четиригодишен план за реализиране на проекти, предлагащи креативни и нестандартни идеи за естетизация на градската среда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини