Откриха пълна с марихуана газова бутилка на лек автомобил на МП Капитан Андреево

Снимки: Агенция "Митници"

Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от Агенция "Митници".

На 18.12.2019 година около 5.30 сутринта на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която след пролъчване с рентгенова апаратура се установяват необичайни плътности на газова бутилка в багажното отделение. При последващ физически контрол в газовата бутилка са открити 69 пакета вакумирани полиетиленови пликове, обвити с алуминиево фолио. След разрязването на един от пликовете е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4,450 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Коментари

Задължително поле