Отнемат имущество за над 1,7 млн. лв. от осъден за „банкерство”

Имущество за над 1,7 млн. лв. отнема съдът от мъж от Разград, осъден за незаконна банкова дейност. Искът на комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество е бил на стойност 6,3 млн. лв.

По образуваното производство в комисията са проверявани доходите и имотите на мъжа, семейството и фирмите му, в период от 1985 до край на 2009г. При съпоставката на приходите и разходите била установена разлика от 27 145 минимални работни заплати.

Производството срещу мъжа започнало след уведомление от прокуратурата за водено следствено дело. Присъдата, за извършвани банкови сделки без разрешение, влязла в сила през 2009г. Върховният касационен съд постановил конфискуване на ¼ идеални части от различни 15 имота.

От комисията пък направили огромен опис на други имоти-апартаменти, къщи, парцели, ниви, трактори, автомобил, дружествени дялове, парични средства и други.

Семейството, чието имущество е било заплашено от конфискуване, е намерило документи и свидетели за голяма част от имотите и парите. Така съдът признал частично иска.

По тази причина комисията трябва да заплати на ответниците разноски, съобразно отхвърлената част от иска, в размер на 75 429 лв. Те пък дължат над 70 000 лева на съда и близо 19 000 лева на комисията.

Решението на Окръжния съд в Разград подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони