Отнемат на категоризацията на хотел, настанил гост в мазе, вместо в стая

Министерството на туризма започва процедура по отнемане на категоризацията на спа хотел в село Чифлика край Троян. Това съобщи пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, информира БТА.

От днес затваряме първия етаж на хотела, вследствие на инспекцията на РЗИ, каза тя. Ангелкова добави, че е изискала от Комисията за защита на потребителите актовете, наложени на хотела, за да може да се иницира процедура за отнемане на категоризацията му и той да престане да функционира като хотел.

"При нас постъпи сигнал за един хотел на ужасите, буквално, с изключително неприемливи и неподходящи условия за настаняване, в Чифлика. След наша спешна проверка преди два дни се установи, че този обект изобщо не трябва да функционира", коментира Ангелкова. Тя посочи, че човекът, който е подал сигнала, е бил настанен всъщност в мазе, вместо в стая и от РЗИ са затворили точно този етаж, който изобщо не трябвало да функционира. Получихме и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено училище там, което е абсолютно недопустимо, коментира министърът.

Ангелкова отбеляза, че през 2015 г. този обект е стартирал искане за своята прекатегоризация, т.е. да бъде с четири звезди. Тогава му е отказана категоризация за четири звезди, категоризиран е с три звезди. Този хотел използва нерегламентирано в името си СПА, той няма сертификат за СПА по наредбата, така че това е още едно нарушение, добави министърът.

Николина Ангелкова съобщи, че до месец ще внесат промени в Закона за туризма, с които се предлага създаване на Туристически инспекторат, за да може Министерството да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща, а да може незабавно да реагира. Тя призова хората да подават сигнали при подобно кошмарно пътуване или почивка, за да може Министерството да вземе мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес