Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

Отнеха лицензи на доставчик на Марешки Санкцията е за 24,5 тона гориво за отопление

Агенция “Митници” отне лицензите на два данъчни склада за акцизни стоки на лицензиран складодържател, обявиха от ведомството. Според източници на “Труд”, складовете са на русенската фирма “Полисан”, която е един от доставчиците на горива за бензиностанциите на бизнесмена Веселин Марешки.

Лицензите се отнемат на основание влязло в сила наказателно постановление, с което е определена санкция в размер на 29 165,06 лв. То е влязло в сила на 28 март 2018 г. след като е потвърдено от две съдебни инстанции – районен и административен съд. Нарушението е “тежко” по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, тъй като санкцията е над 15 хил. лв. Затова фирмата вече не изпълнява условията на закона, според които лицензиран складодържател може да бъде лице, което не е извършило тежко или повторно нарушение.

Наказателното постановление е от септември 2016 г. и е издадено от Митница Русе за нарушени процедури по доставка на над 24,5 тона гориво за отопление, обложени с намалена акцизна ставка от 50 лв. по действащото тогава законодателство. Митничарите установяват, че през 2015 г. гориво е доставяно на различен получател от отбелязания в документите. Т.е. фирмата няма документи, които да позволяват горивото да се обложи с намалена ставка.

През миналата година бившият шеф на производството в “Полисан” Гален Петков беше намерен обесен. От полицията заявиха, че става въпрос за самоубийство, като имаше версия, че то е свързано с очакваните резултати от ревизия, която течеше по това време.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.