Отнеха медал на Паралимпиадата на испанска дори след благороден жест

 Елена Конгост, испанска лекоатлетка, която беше близо до спечелването на бронзов медал на Паралимпиадата в категория Т12, която включва хора с увредено зрение и различаващи движещи се обекти на разстояние един метър, пресече финалната линия на трето място, но беше дисквалифицирана поради ситуация, случила се само на два метра отпред.

В един момент тя изпусна въжето, което свързваше нея и водача, който й помагаше да завърши състезанието, всичко това защото му прилоша и едва не падна на земята. Тя обаче се наведе да му помага и това й коства медала. Правилата в този случай са сурови.

Благородният й ход в тази ситуация не беше възнаграден.

Елена е на 36 години и това беше петото й участие в Паралимпийски игри. Тя спечели злато в парамаратонското състезание в Бразилия, първото в историята на най-голямото шоу на световния спорт, а също така е притежателка на сребро в състезанието на 1500 метра от Лондон през 2012 г. Направи пауза в кариерата си от 2016 г. и оттогава роди четири деца и се върна на пистата, въпреки че всички прогнозираха, че отдавна е приключила спортната си кариера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт