Относно заблудите, обсебили фрау Келер

Фрау Келер безспорно обича България! Тя е германски евродепутат, известна с детската си мечта да натъпче с преселници Източна Европа и най-вече България. Мила женица, как да не й нащипеш бузките.

Днес тя защитава природата в Европарламента, а напоследък най-много защитава Пирин. И като всеки истински защитник на Пирин и борец срещу втората кабинка дава интервю за сайта на г-н Прокопиев „Дневник”.

Казаното от Келер в интервюто със сигурност кара колегата Еразъм от Ротердам да се обръща в гроба от ярост, че съдбата го е лишила от възможността да анализира дълбочините, до които може да стигне разглежданият от него проблем в гениалното му съчинение „Възхвала на глупостта” писано преди 509 години. Да посоча само твърдението на фрау Келер, че премиерът Борисов пропуснал да признае, че с промените в плана за Пирин щели да бъдат изсечени 150 квадратни километра вековни гори.

И стигаме до най-важния въпрос, в който питат фрау Келер защо в „несвободните” медии зелените са наричани „мафия”, „зелен октопод” и т.н. И добавят срещала ли е подобна враждебност другаде в Европа? Фрау Келер отговаря, че не си спомня когато и да е и където и да е в Европа да са ги наричали „мафия”!

Ето в този непринуден отговор всъщност се крие знакът за дълбоката заблуда, обсебила фрау Келер относно делата на родните „природозащитници”. Нашата приятелка е права, че в Европа никой не нарича зелените „мафия” по простата причина, че те се занимават наистина с екология и тя е тяхната гражданска кауза. А у нас както е добре известно „природозащитниците” се занимават със схеми за източване на европари, бюджетни пари и рекет – мафиотска класика.

Затова и за обществото тези юнаци са известни като мафия и зелен октопод. Отворете си очите и ушите, уважаема фрау Келер. Вас ви мамят!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари