На 24 май 2019 да почерпят

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

Отпуснаха средства за свлачището край манастира „Великата лавра“ в Търново Ремонтирани ще бъдат и участъци от четвъртокласната пътна мрежа

600 000 лева отпусна правителството за укрепване на свлачището в района на средновековния манастир „Великата лавра“, намиращ се в подножието на крепостта Царевец. Ще бъде възстановен и засегнатият участък от улица „Св. Климент Охридски“ във Велико Търново, която е част от пътя между старопрестолния град, Арбанаси и Горна Оряховица.

Проектът на Община Велико Търново предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които е с 12 пилоти. Общият брой на укрепителните съоръжения ще бъде над 140.

Кабинетът одобри и няколко инфраструктурни проекта на общината, касаещи четвъртокласната пътна мрежа. Отпуснати са средства са ремонти на следните отсечки: на пътя към с. Леденик – от разклона на изхода на Велико Търново в посока София, покрай депото за строителни отпадъци до центъра на селото; на участъка от края на Западна индустриална зона до новия мост над р. Янтра, част от шосето между старопрестолния град и с. Шемшево; на компрометираните части от пътя след с. Ресен към селата Паскалевец и Дъскот. С ремонтните дейности ще съществено ще бъде подобрено експлоатационното състояние на гореописаните пътища.

Одобрен е и проектът за възстановяване на църквата „Св. Архангел Михаил“ в кв. „Чолаковци“.

Общото финансиране на всички одобрени проекти на Община Велико Търново е 2,1 милиона лева. В това число влизат и трансфери за осигуряване на пълния обем от средства, необходими за основните ремонти на старинния каменен мост в Дебелец и на мостовото съоръжение по участъка от четвъртокласния път между Велико Търново и жп гарата в съседното градче.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.