От Великден пускат онлайн представления за най-младите зрители

Пореден проект, чрез който културата влиза във всеки дом въпреки ограниченията, наложени от пандемията COVID-19, обяви Театрално-музикалният продуцентски център във Варна.

Този път фокусът е върху децата и тийнейджърите. Всяка неделя от 16 ч до финала на извънредното положение под мотото "За младия зрител" в YouTube канала на ТМПЦ и фейсбук профилите на Държавна опера-Варна и Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ще бъдат представяни заглавия, адресирани към младежката аудитория, които са продуцирани от ТМПЦ в партньорство с Детско-юношеската опера при Общинския детски комплекс или с театралните школи в града.

Стартът ще бъде даден на Великден с мюзикъла "Ани", чиято премиера във Варна бе през лятото на 2016 г. Младите артисти от Варненската детско-юношеска опера пресъздават с много талант и любов трогателната история на 11-годишната Ани, която въпреки незавидната си съдба не губи надежда в доброто. Мюзикълът е развит по мотиви от популярната поредица вестникарски комикси "Малкото сираче Ани", която започва през миналия век и завършва чак през 2010 г. От ТМПЦ се надяват новият онлайн проект да се радва на интерес като досегашните "Театърът чете от вкъщи", платформата "Споделени представления" и инициативата "Помогни на колега в нужда", благодарение на които бе запазена близостта на варненските творци с публиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства