От коя зодия е вечният студент?

Овен

Стари муцуни

Свръхамбициозни сте и държите на високите оценки. Най-обичайното нещо за вас е да награбите по 5-6 дини под една мишница – например да запишете две доктурантури в коренно различни дисциплини. Колкото и да е странно, дори успявате да се справите. Вашата слабост са историята, археологията, музиката и въобще изкуствата. Трудно ви е да изберете. Приятно ви е да учите, да преподавате и да се навъртате в академичните кръгове. Обожавате да сте част от тази общност. Всеки университет би се радвал на такива студенти като вас. Дори и да са в по-напреднала възраст.

Телец

Довършвате започнатото

Към каквато и дисциплина да сте се насочили, ще й се посветите с цялата си сериозност и упорство. Телците сте добри студенти, които впоследствие се превръщат в изключителни преподаватели. С безкрайно търпение работите и с най-трудните ученици или студенти, имате усет кога трябва да ги поощрите, и кога да ги постегнете. Титлата "вечен студент" може би няма да украси вашите гърди, но пък най-вероятно криете в чекмеджето поне две дипломи. Ако обстоятелствата ви наложат да прекъснете образованието си, дори и след години ще се върнете на студентската скамейка и ще довършите започнатото.

Близнаци

Не доизкарвате докрай

Започвате, а не доизкарвате докрай. Май Близнак е измислил израза "Само циганите карат докрай песните". Литература, изкуства, езици, медицина, история... Близнаците ви бива във всичко. Имате отлична памет, мислите бързо и комбинативно и сте речовити. Талантливи сте в поне няколко области. Всичко това ви помага да си вземате изпитите относително лесно и с по-малко усилия от колегите си. Което пък ви подлъгва да вземате по няколко специалности. Проблемът ви е, че лесно се разсейвате и, ако се заемете с няколко специалности, това силно ви разконцентрира.

Рак

Има и по-важни неща

Една-две магистратури максимум кътате в тайното чекмедже с дипломите за инструктор по йога, за завършено ски училище и курс по астрономия. Трябва да се знае, че силата ви е в езиците, лингвистиката, философията, психологията, медицината, религията и социалните науки. Вие не сте точно академичен тип, държите на по-важните неща в живота, като дом, семейство и любов. Все пак част от Раците се посвещават на такава кариера и постигат впечатляващи резултати. Но на въпроса дали трябва да празнувате 8 декември, дори и в момента да не сте студенти, отговорът е "да".

Лъв

Учите отгоре-отгоре

Дипломите ви се трупат една след друга. Ставате все по-квалифицирани. До този момент вероятно притежавате кетап за магистър по икономика, бакалавърска степен по балетна педагогика и свидетелство за пилот на малък самолет. Лъвовете сте любопитни и ентусиазирани студенти, но малко не обичате да се задълбавате. Затова и дипломите, които притежавате, не са постигнати с тежък труд и с цената на безсънни нощи, а по-скоро са взети с чар и замазване на очите на изпитващите. Независимо дали сте студент или не, заслужили сте си да отбележите както подобава днешния празник.

Дева

Зубкане безкрай

Вие сте от тези хора, които цял живот се учат. Приятно ви е да проучвате, да събирате информация и да анализирате. Най-важният ви двигател е любознателността. Чувствате се добре в академичните среди. Когато нещо ви грабне вниманието, не се спирате, докато не го разнищите. Посвещавате му се изцяло, без да ви пука колко време или усилия ще отнеме. Практически ориентираният ви ум понякога ражда гениални и приложими в бита изобретения. Щом задоволите напълно любопитството си, намирате друга интересна тема и така учението продължава до безкрай.

Везни

Не отлагай днешната работа

Като се знае, че Везните се интересувате предимно от изпълнителски и визуални изкуства, възможно е част от вас да са останали без диплома за бакалавър или магистър. Вие сте любители на красотата, литературата, историята и археологията. Вашето мото е "Не отлагай днешната работга за утре, ако може да бъде свършена вдругиден." Затова е напълно възможно да сте започнали да учите някаква специалност, но да сте се разсеяли нещо и да не сте я довършили. Не се тревожете, ще можете да празнувате 8 декември, докато и последния от приятелите ви завърши висшето си образование.

Скорпион

Средата е много важна

Скорпионите сте от хората, които влагат страст и упорство във всичко, в това число и в учението. За вас средата е много важна - чувствате се толкова по-добре, когато сте заобиколени от интелигентни хора с по-висши интереси. Тези, които не ви познават, ще останат изненадани от задълбочеността и сериозността, с която изучавате науките. Живото доказателство на това е америкаският актьор Джони Лехнър, който е известен още като "вечният студент" - от 1994 г. е студент и изучава най-различни специалности в университета Уисконсин-Уайтуотър, без да се дипломира.

Стрелец

Всичко ви е интересно

Стрелците сте вечните студенти. Почти всяко поле на човешкото познание ви се струва интересно, въпреки че някои неща ви се удават по-добре, например езиците, историята, социологията, правото, философията и религията. Най-малкото заради вечната си младост заслужавате и тази година да отпразнувате Студентския празник. Под вашия знак е роден 42-годишният Бенджамин Болгър - той е човекът, взел 19 дипломи от най-различни висши учебни заведения, в това число в Оксфорд, Кеймбридж, Станфорд, Колумбийския университет и две от Харвард, въпреки че страда от дислексия.

Козирог

Златни медалисти

Капацитетът ви за науки е много голям. Дисциплинирани сте и гледате много сериозно на образованието. Затова и често завършвате със златен медал или поне с отличен успех. Знанието ви дава самоувереност. Когато решите да станете експерт в дадена област, нищо не може да ви спре. Понеже страдате от болни амбиции, непрестанно се опитвате да се усъвършенствате, за да сте с едни гърди пред останалите си колеги. Към средата на живота си може да покриете цяла стена с окачените в рамки дипломи. Имате пълно право да празнувате 8 декември, дори косите ви да са посивели.

Водолей

Има логично оправдание

Методите ви на учене са, меко казано, неконвенционални. Лесно се разсейвате и често изпадате в ситуацията, описана от шопа: "Седим и учим, по едно време, гледам, само седим." Въпреки този автосаботаж успявате да се подготвите достойно и задълбочено и да отмятате изпитите един след друг. Учите задълбочено и често се оказва, че знаете повече от изпитващите. Като приключите едната специалност, не ви е никак трудно да се обосновете пред съвестта си защо ви е необходимо тъкмо сега да учите лесовъдство или морска зоология, ако работите като банкер, например.

Риби

Гаудеамус игитур

Като студент от вас се очаква да си изгубите учебниците още през първата седмица, да ви скъсат на най-простия изпит, за вземането на който останалите трябва просто да се явят и да си носят книжката. Очаква се също редовно да седите безпаметно по банките в аудиториите и да изкарвате 75 минути, без да сте чули нито дума, зареяни във фантазиите си. Вие сте еталон за студент – весел, безгрижен и не особено мотивиран за учение. На 8 декември задължително трябва добре да се начерпите с приятели и да ревете студентския химн "Гаудеамус игитур" до три през нощта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп