От месеци заплашвали Дара Екимова със смърт

Снимка: Стопкадър YouTube

Множество заплахи, включително смъртни, са били отправяни към певицата Дара Екимова. Властите обаче не са предприели нищо. За това сигнализира Саня Армутлиева в дълга публикация във Facebook. 

Ето какво още пише тя:

Моля да си представите нещо:

Детето ви или някой ваш близък започва да получава съобщения като ето тези (предварително се извинявам за шокиращия и гнусен език в цитатите по-долу):

"Ще те убия, Курво, Ще те намеря на участие и ще бъдеш със пръснат мозък, Ще те намеря, Заклевам ти се, Делото е прекратено, Кеф ще ми е да ти пръсна черепа, Мършооооо, Ще умреш, Готви се, Смъртта ти е до няколко дни, Ще те умъртвя, Ще гниеш под земята, Ще те намеря, Ти не си певица, А една проститутка, Долнопробен боклук, Скоро ще бъдеш на парчета, Кълна ти се"

Едно мило, талантливо и успешно момиче - Дара Екимова, получава такива съобщения от месеци наред! Цитираните по-горе обаче, са от днес!

Когато миналата година за първи път видях какво се случва, нашите юристи входираха от нейно име сигнал в ГДБОП, кибер отделът се задейства, откриха самоличността и адреса на, забележете, една жена от Пловдив, направиха обиск в дома й, иззеха телефоните и компютъра й, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето. В резултат на първото дело, въпросната жена е била настанена за 1 месец в специализирано заведение, след което е била пусната, тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала"...

Питам: Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие, кибер тормоз от страна на рецидивисти? Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?

Давам знак, отварям дискусия, защото утре вие или ваш близък можете да се окажете в подобна ситуация и да откриете безсилието да защитите себе си или другите.

Събрали сме нови доказателства и в понеделник ще пуснем нов сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България