На 16 декември 2018 да почерпят

Пътят на Петър през огън и лед Авантюристът се готви да покрие „Тройната корона” през март

Червеното цвекло нормализира кръвното налягане Подходящи за консумация са и листата

Арестувани са четирима души, включително двама полицаи, за „обида на турското знаме и нация”

Млада жена бе блъсната на пешеходна пътека в центъра на столицата

ЕС призова Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

Спешна среща между Спас Русев и Славиша Стоянович

Коледата невъзможна за „Левски“, „сините“ пак трагични далеч от „Герена“

Десислава Радева за полицейска проверка през февруари: Стоях в колата на НСО ни жива, ни умряла Тежковъоръжени жандармеристи дърпали шофьора й за ревера

Пилот загина, след като изтребител се разби при кацане в Украйна

Порошенко обяви създаването в Украйна на автокефална православна църква

Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Вижте от птичи поглед как върви строежът на хотел Hyatt Regency в София

Апокалипсис с древните зверове Нов плакат на „Годзила: Кралят на чудовищата”

От понеделник приемат документи за разрешителни на такситата в Пловдив

От 12 декември (понеделник) започва приемът на документи за издаване на разрешителни за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на Община Пловдив, съобщиха от градската управа под тепетата. Съгласно влезлите в сила изменения на Закона за автомобилните превози разрешителните запазват действието си до изтичането на срока, за който са издадени, но не по-късно от 31 декември 2016 г. Ново разрешение се издава за срока, посочен от превозвача, но не по-късно от края на календарната година, за която се иска разрешението. Разрешението се получава след плащане на дължимия данък върху таксиметров превоз на пътници за посочения срок. Във връзка с това ОП „Организация и контрол на транспорта“ уведомява кандидатите, желаещи да получат разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2017 г., че редът за получаването му е следният:

1. Данъчно задължените лица подават данъчна декларация по образец (2 екземпляра) в Дирекция „Местни данъци и такси“ на ул. „Радецки“ 18А, ет. 2. В декларацията се посочват обстоятелствата, свързани с определянето на данъка – брой автомобили, регистрационен номер, дата на започване на дейността, срок, за който се дължи данък, и размер на дължимия данък. Дължимият данък върху таксиметров превоз на пътници се заплаща за всеки отделен автомобил.

2. Подаване на документи за получаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2017 г.:
– подава се заявление в ОП „Организация и контрол на транспорта“ на ул. „Райко Даскалов“ 45 всеки работен ден от 08:30 ч. до 12:00 ч.;
– заявлението следва да е придружено с приложен списък на автомобилите с посочен срок на разрешението от превозвача, който да съответства на платения данък; към заявлението се прилагат всички изискуеми документи, съгласно чл. 24, ал. 2 от Наредба 34/1999 г.
– нов момент е прилагането на заверено копие на квитанцията, издадена от дирекция „Местни данъци и такси“ – Пловдив;
– кандидатите с регистрация извън Община Пловдив следва да представят документ за наличие или липса на задължения към общината, в която са регистрирани; проверката за наличието/липсата на задължения към Община Пловдив ще се извършва по служебен път;
– цената за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз е 34 лв. без ДДС, а срокът за издаване е до 3 работни дни;
– издаването на разрешение за извършване на таксиметров превоз за един брой автомобил, при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз с валидност до 31.12.2017 г., е безплатно само при първото и второто подаване на заявление за 2017 г., а при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници за 2018 г. или за 2019 г. е безплатно и при първото, и второто подаване на заявление от превозвача за 2018 г., при представени изискуеми документи по чл. 24 ал. 2 от Наредба 34 от 06.12.1999 за таксиметров превоз на пътници и платен данък за таксиметров превоз на пътници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Не трябва само разрешителни а и специални изпити, за да не става така, че най-големите джигити и профани където не могат да си намерят свястна работа да карат таксита. На запад има изпити за таксиджийте и общините определят квота и цена .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.