От УНСС обявиха нови дати за предварителни изпити във формата на държавните изпити

Снимка: УНСС

Поради големия интерес УНСС организира две нови дати за предварителни изпити във формат ДЗИ (матура) на 17 и 25 юни.

На тези изпити, освен да тестват знанията си, завършващите гимназисти ще имат шанса да бъдат приети в най-големия и авторитетен икономически университет у нас и в Югоизточна Европа, съобщават от учебното заведение. 

От 2023 година начините за прием в УНСС се увеличиха с още един – чрез предварителна матура по български език и литература. Резултатите от нея ще се зачитат за кандидатстване и прием в най-желаното икономическо висше училище. Досега бяха проведени пет предварителни матури - три в София и две в градовете Гоце Делчев и Ямбол. На тях се явиха 800 средношколци.

Предварителният изпит, осигуряващ на кандидатите една допълнителна възможност да формират бал за прием в желаните от тях специалности в УНСС, се радва на много голям интерес сред средношколците, поради това бяха определени две нови дати преди официалните държавни зрелостни изпити.

Някои от изпитите се организират съвместно с учебни центрове за подготовка на кандидат-студенти, с които УНСС подписа меморандуми. Тази нова форма на кандидат-студентски изпит в нашия университет има за цел да подпомогне кариерното ориентиране на зрелостниците, като им даде възможност да проверят своите знания в реална конкурсна среда и после да кандидатстват с най-високия изкаран от тях резултат на изпитите.

„Целта на тази нова форма за прием е да насърчим младите хора, които искат да учат и са положили усилия, да бъдат приети и да продължат образованието си в УНСС“, уточнява ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. „Вашата добра подготовка е важна не само за вас, а и за перспективите на нашата страна. УНСС, като най-големия бизнес университет в България, обучава специалисти, които заемат високи позиции в бизнеса и управлението на страната. Нашият университет ще ви предостави много възможности и шанс за практика в големи национални и международни компании, банки и финансови институции. Важно е да имате мотивация да се развивате и образовате, а ние точно това търсим в нашите студенти - да намират пътя, да се стремят да постигнат по-високи резултати“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование