Офисите носят доходност от 7,75%

Пазарът на офис площи привлича много инвеститори.

Интересът е фокусиран върху София

Шопинг центровете имат потенциал

Пазарът на инвестиционни имоти остава ликвиден в продължение на тенденциите от последните две години. Интерес има както от страна на местни, така и на чужди фондове и компании, които придобиват активи в региона.

“През последните две години станахме свидетели на поредица от големи сделки. В сегмента на офис площите има подходящи възможности за различните купувачи. Интересът към първокласни активи със стабилна доходност остава висок, което е логично развитие. Успоредно с това регистрираме и интерес от инвеститори с по-рисков профил, които търсят имоти с потенциал за развитие и покачване на стойността”, коментира Явор Костов, мениджър “Капиталови пазари” в консултантска компания на пазара на имоти. Според него възможности за нови придобивания предлагат всички сегменти на пазара, но при условие продавачите да са разумни в търсената цена и доходност. Към края на 2018 г. доходността при първокласните офис площи се е около 7,75%, при търговските площи – 7,25%, а при индустриалните имоти е 8,75%.

По отношение на локациите интересът за покупка на офис сгради и индустриални имоти е фокусиран върху София, докато потенциал за нови придобивания при търговските площи има основно към добре работещи шопинг центрове в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти