На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Очакват поскъпване на жилищата с 3-5% (обзор) Още 1 млн. души да се заселят в София позволява капацитетът на столицата

Общините трябва да бъдат подкрепени, за да обновят социалните си жилища, включително и чрез публично-частно партньорство, каза зам.-строителният министър инж. Валентин Йовев.

40% от българите живеят в пренаселени домове

Цените на жилищните имоти ще нараснат с между 3% и 5% през тази година, каза Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи. Според него всяка година София се увеличава с 15-30 хил. жители. “Ако вземем долния праг от 15 хил. души, това означава, че само за новодошлите семейства в столицата са нужни 8 хил. жилищни единици. Освен това съществуващият сграден фонд, като панелните жилища например, не е най-привлекателният и всяко семейство, което може да си го позволи, търси замяната му с ново строителство”, отбеляза Шопов на конференцията “Инвестиции и строителство на жилищни сгради”.

Близо 40% от домакинствата в България живеят в пренаселени домове, каза зам.-регионалният министър инж. Валентин Йовев по време на Residential Forum 2019. Затова е необходима нова политика за осигуряване на достъпни жилища на всички слоеве от населението и разработването на мерки за създаване на нов социален жилищен фонд, който ще допринесе и за справяне с демографската криза и бедността”, каза зам.-министърът.

Още 1 млн. души могат да живеят в София, като използват вече построените жилищни сгради и незастроените терени, каза на форума арх. Любо Георгиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. SYGLASEN OSTANALATA CHAST OT STRANATA OSTAVETE ZA ASAN I MEIMED BRAVO VI

  2. KVI TYPI IZSLEDVANIQ PROVINCIQTA PRAZNA VSICHKI SE GYCHKAT V TAQ TYPA SOFIQ MRETE SI TAM DA VA EVA

  3. То от такива архитекти сме на това дередже, никак не е далече времето, когато градът окончателно ще се задръсти от автомобили.

  4. Който не иска да търпи неудобството да паркира в София и големите градове, да отиде в провинцията или селата, които са обезлюдени! Там никой няма да им пречи и ще паркират където си искат.Правилното е, за да се избегнат задръстванията и да се намалят вредните емисии, паркиране само в покрайнините на София, и от там само с градски транспорт, а не едва ли не да влизат направо по магазините по Витошка да пазаруват и да се репчат със скъпи возила

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.