На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

Очистиха Пелов, преди да го намери МВР (ОБЗОР) Беглецът от затвора и местен бабаит разчиствали стари и нови сметки с пистолети

Издирваният се криел при вдовица на двоен убиец

Владимир Пелов – бандитът, който избяга преди 2 месеца от Софийския централен затвор, бе застрелян в центъра на родния му Ботевград. Въпреки че полицията твърдеше, че го дири денонощно под дърво и камък, той бе открит по-напред от три куршума, изстреляни от ботевградския бабаит Марио Панчев, наричан с прякорите Дебелия или Големия. След срещата им Марио бере душа в „Пирогов” с две огнестрелни рани в корема.

Пукотевицата отекнала около 23 ч. във вторник на пешеходна алея зад Историческия музей в Ботевград. Според една от версиите Пелов дошъл там по коритото на реката и причаквал в засада Марио Дебелия. Другата гласи, че предварително се разбрали да се видят там и Марио отишъл въоръжен, защото се боял, че Пелов иска да го убие. Няма преки очевидци на срещата им, затова ченгетата не знаят кой е стрелял първи и защо. По-късно на мястото били намерени 7 гилзи. Имало е три пистолета – два на земята и един в чантичката на Пелов. По отпечатъците по дръжките им ще се установи кой кое оръжие е държал.

Убитият Пелов имал три рани – две в десния крак и една смъртоносна – в лицето под носа. Марио Дебелия бил гръмнат на 2 места в корема, близо до диафрагмата. Въпреки раните, той изминал над 400 метра до ботевградската болница. Но още преди местните лекари да се намесят, негови авери го натоварили в автомобил и откарали към София. Марио бил приет в „Пирогов” с огромен кръвоизлив в корема, където го оперирали.

Малко след стрелбата, като светкавица по ресторанти и баровете преминала вестта, че Пелов е застрелян. Тъй като мнозина не вярвали, те се отправили към мястото, което вече било опасано с полицейски ленти. Наложило се да се намесят части на жандармерията, за да разгонят любопитните.

Беглецът от затвора нямал в себе си документи и бил променил външността си. Пуснал си брада и ходел с качулка на суичър и шапка. Въпреки това ботевградчани смятат, че е можело да бъде разпознат по характерната му патешка походка, като и по погледа, защото е кривоглед.

По 10 до 15 сигнала на ден за местонахожденията на Пелов са били получавани и проверявани от полицията в Ботевград. Загадката къде се е криел, бе разплатена около 11,30 ч., когато камионетки и микробуси на жандармерията се изсипаха с цялата си мощ около 4-етажния блок 12 на ботевградския булевард „България”. Хората от двата входа бяха евакуирани, а сградата – опасана от полицейски ленти. От София пристигна екип на антибомбаджии от МВР, тъй като в едно жилищата или в мазетата били открити гранати и други взривни вещества. „Бомбите” бяха изнесени внимателно, увити в кевларено одеяло, видя екипът на „Труд”.

Комшиите разказаха, че в този блок живее с двете си деца Веселка – съпругата на Мико Петков, наричан още Двойния убиец от Рогозен. През 2009 г. той застрелял двама души в едноименното врачанско село. Бил арестуван и се обесил в килията си. Мико били известен като един от най-изкусните оръжейни майстори в Ботевград и най-вероятно по тази линия бил един от близките приятели на Пелов. При задържането му преди 9 години в същия блок и вилата му край града бил открит цял оръжеен арсенал от пищови и пушки, преработвани от газови в бойни и ловни. Говори се, че след смъртта му Пелов започнал да помага с пари на жена му, а когато избягал от затвора, Веселка била първият човек от Ботевград, на когото се е обадил. Някои от съседите дори допускаха, че тя му е помогнала при бягството, след което го е крила през цялото време.

 

Ботевградчани: Марио е „уше“

02-11Марио Дебелия не е лош човек, но е „уше” на полицията и сигурно затова са се стреляли с Владо Пелов. Това разказаха жители на Ботевград с уговорка имената им да не бъдат цитирани. Защото по думите им: „Марио има 9 живота като котките, ще оцелее и сега и ние още ще живеем с него в малкия ни град”.

Не стана ясно дали е бил информатор на МВР или не, но със сигурност всички знаеха откъде са му парите – от лихварство, от магистрални проститутки, от бракониерска сеч. Някои дори не изключваха, че Пелов му е искал заеми, или е имал да му връща и затова да го е стрелял.

През 1998 г. Пелов обвинявал Марио, че го е издал на МВР за участие в грабеж на сарафи в Пловдив, а след ареста Дебелия ходел с жена му. Около 2003 г. Пелов поканил Марио на гости, а преди това завил пода с найлони. Извадил пистолет и го гръмнал в корема, но оръжието му засякло и Марио оцелял. През 2008 г. в двора на къщата на Марио била хвърлена бомба за предупреждение, а година по–късно мерцедесът му бил подпален.

 

Бившият издирвач Красимир Занев:

Логичен завършек на живота на беглеца

02-4„Убийството е логичен завършек на живота на Пелов”. Това каза пред „Труд” полк. Красимир Занев, бивш шеф на „Издирване” в Областната дирекция на МВР-София. Самият той е работел по няколко криминални случая, в които са били замесени Пелов и Марио Панчев. Според полк. Занев, Владимир Пелов се е криел в Ботевград и във вилните зони около града, тъй като отлично е познавал района.

 

Бойко Борисов:

Скарах се на полицията

03-1“Сутринта им се карах. Сами да си направят изводите, както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казаха, че много са се старали и са работили, 4-5 пъти им се измъквал. Ще изчакам министърът да се върне от чужбина, има много какво да си говорим”, каза премиерът Бойко Борисов. Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по случая в Ботевград е имало достатъчен оперативен контрол. “Убеден съм, че адресът на Пелов е бил в общото полезрение на МВР, но просто не е бил проверен до момента. За пропуски можехме да кажем, ако не бяха предприети никакви действия. Имало е много сигнали и информация, които са анализирани и са предприемани действия. Предполагам, че са използвани и СРС”, каза Цветанов.

 

Два месеца след изчезването от затвора

Още издирват авера му беглец Радослав Колев

По десет сигнала на ден за бандитите

thumb_770x0_%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b21МВР продължава да издирва втория беглец от затвора Радослав Колев. Той и Владимир Пелов изчезнаха през централния вход на Централния софийски затвор на 3 април т. г.

Двамата дълго време подготвяли бягството си и са били наясно със слабите места в охраната на затвора. Успели да се снабдят с пистолет, като версията е, че това е станало чрез пратка с хляб. При бягството те удариха служителя на гишето за получаване на колети, а после стреляха и по охранителя на входа. След скандалния случай 14 служители на затвора бяха наказани, започна и дисциплинарна проверка срещу един от зам-шефовете му. На 17 май Владимир Пелов изпрати писмо до телевизии, президента и омбудсмана. В него обясняваше, че е несправедливо осъден, че наказанието му се равнява на смъртно наказание и това го предизвикало да избяга. Настояваше и делото му да се преразгледа. Средно по десет сигнала на ден били получавани в МВР за бегълците, но те се оказваха неверни.

Пелов се прочу през 1996 г., когато при грабеж на чейнджбюро в Пловдив застреля сарафа и задигна 300 долара. За кървавото престъпление той бе осъден на 11 години затвор. През 2011 г. Пелов атакува златарско ателие в Ботевград. При бягството си стреля по полицаи и отвлича автомобили. За това престъпление той е осъден на 25 години затвор. Преди да бъде прочетена присъдата му, Пелов е пуснат под домашен арест заради проблеми с очите. И през март 2016 г. застрелва двама братя в центъра на Ботевград. Радослав Колев пък е в затвора за убийство на данъчен инспектор, който бил гей.

Още по темата

 1. Жената, чийто блок е отцепен, била омъжена за най-добрия приятел на Пелов Мико извършил двойно убийство и се обесил в затвора, Владимир поел грижата за вдовицата с две деца

 2. Пелов търсил многократно Панчев след бягството от затвора, накрая отишли на среща с пистолети Преди години Владимир поканил Марио на гости и го застрелял в корема заради предателство

 3. Live Пелов и Панчев се стреляли с пистолети „Валтер“, „Макаров“ и ТТ

 4. Проверяват за скрити оръжия и експлозиви в блока на жената на простреляния Панчев Пелов имал връзка с нея, възможно е да я е потърсил след бягството си от затвора

 5. Обновена Мястото на престрелката в Ботевград е разчистено (СНИМКИ) Местните си спомнят за стара вражда между Пелов и Панев за жена

 6. Простреляният от Владимир Пелов Марио Панчев остава в изключително тежко състояние в „Пирогов“ Опериран е часове наред през нощта, лекарите се въздържат от прогнози

 7. Live 3 пистолета и 7 гилзи са намерени след престрелката между Пелов и Панчев Неуредени финансови взаимоотношения между двамата е основната версия

 8. Кметът на Ботевград: Владимир Пелов и Марио Панчев са били близки

 9. Простреляният от Владимир Пелов Марио Панчев е в тежко състояние

 10. Live Избягалият от затвора Владимир Пелов убит при престрелка в Ботевград

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Цецо да не се плюнчи с обяснения за де6илните си фенове, а да обясни за кравата пенка в сърбия.

 2. ZALKO ZA PELOV, MISLEH SI CE E TARIKAT, TOZI DEBELIJA GO E UBIL,STRELJAL E PARVI, NO STE GO IZKARAT NEVINEN GADOVETE, SAMOZASTITA, MARKOVSKI I DRUGIJA TUTMANIK, SEGA TRJABVA DA UMRE I TOZI GAD,ILI DA MU LEPNAT 20-UMISLENO UBIJSTVO.

 3. Едва ли през 1996 г. е бил осъден на 11 години,по-скоро е имал добро поведение като организаторът на атентата в Барселона,който не го екстрадираха след изтърпяната присъда за търговия с наркотици,защото станал вярващ човек и се бил готов за интегриране в обществото,както и нашия.Ако и двамата бяха в щатите и досега да са в някой „частен“ затвор/повечето са на договори с фирми/ след подобни престъпления,но у нас в Европата си залагат на доброто в престъпниците.Има и такива,в Холандия един убиец след време стана и съдия след като завърши в затвора,но повечето са кат наш Пелов.

 4. То нашето МВР така търси бандитите че и на крака да им отидат и да им се представят органите пак няма да го арестуват защото няма да му повярват най-вероятно ! Та каквото ни е МВР то такова ни е и цялото управление , такава ни е цялата държава. Погледнато формално-всичко е нормално, погледнато нормално-всичко е формално/Радой Ралин/ Само че тези дето трябва да гледат или са слепи или са с розови очила .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.