Чадър за 3 лева, но със задължително шалте за 5 лева на плаж „Нестинарка“

Снимки: Hristian Georgiev/Facebook
Барбарони, върху които стоите вместо върху стол в заведението, се таксуват 6 лева. На евтините чадъри в друг курорт не се допускат туристи, те стоят резервирани.

Табела забранява собствени чадъри в свободната зона

Плащаме за мястото в заведение на плажа 6 лева, въпреки консумацията

Летните курорти и плажове постепенно започнаха да се пълнят с български туристи и не закъсняха опитите да се издоят те и за сметка на непристигналите чужденци, алармираха в социалните мрежи клиенти. Най-много реакции предизвика снимка на касов бон на плажа „Нестинарка“, на който плажните чадъри и шезлонги това лято са напълно безплатни за туристите.

На заведението на ивицата обаче „отдават под наем“ плажна мебел тип „барбарон“ срещу 6 лева, независимо дали си консумирал храна и напитки. Така сметка на двама души с две деца набъбва от 62 лева на 74 лева, оплака се Християн Георгиев.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3675618165787979&set=a.409401965742965&type=3&theater

Според други клиенти цената на барбароните била ясна и имало табела, че се предлагат по 6 лева броя. Вътре в самото заведение имало „безплатни маси и столове“.

От туристическия бранш припомниха, че в идеите си за регулиране на тези въпроси Министерство на туризма първо предложи да се предлагат чадъри и шезлонги в плажните заведения срещу консумация като в Гърция, а после забрани практиката заради жалби на концесионери. През последните години плажовете няколко пъти трябваше да станат безплатни, според изказвания на Ангелкова, но дори това лято такива са едва 17 на сто от ивиците.

Друг потребител публикува снимки от свободната зона на плаж, на който табела забранява полагането на собствени чадъри, а семействата с такива, учтиво били молени да си тръгнат, което противоречи на закона.

Трета шашма разкри дама, решила да потърси сянка на къмпинг с приличните цени за чадър и шезлонг от по 3 лева. Вместо 9 лева обаче платила 19, тъй като се оказало, че в комплекта задължително влизат и шалтета, всяко по 5 лева.

На част от ивицата в Албена пък сложили надписи „Резервирано“ на всички чадъри и шезлонги, които иначе се предлагат за само 3 лева комплекта, като не допускали  хора, които не са гости на курорта, персонал или познати, въпреки че приспособленията стояли празни. Всички тези твърдения естествено са подкрепени със снимки и касови бонове, които се пазят в редакцията.

Коментари

Задължително поле