Панос Каменос напуска гръцкото правителство

Лидерът на дясната партия „Независими гърци“ Панос Каменос, обяви тази сутрин, че напуска правителствената коалиция заради несъгласие по Договора от Преспа с премиера Алексис Ципрас, съобщава македонският телевизионен "Канал 5".

Съобщението за напускане на коалицията Каменос направи след среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

„Независими гърци“ напуска правителството, аз подавам оставка като министър на отбраната, заяви лидерът на партията и коалиционен партньор Панос Каменос след срещата с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

"Срещнах се с министър-председателя. Проведохме доста дълга дискусия. Нашето сътрудничество продължи четири години в правителството на националния консенсус между две партии от различни части на политическия спектър. Извадихме страната от Спасителната програма, така че темата за Македония, за която са загинали хиляди, не би следвало да сложи край на това. Благодарих на министър-председателя за сътрудничеството и му обясних, че за мен, поради национални съображения, сътрудничеството не може да продължи. „Независими гърци“ напуска правителството ”, каза Каменос на излизане от срещата.

Въпреки упоритите въпроси на журналистите, дали той оттегля доверието си от правителството, Каменос отказа да отговори, като призоваваше журналистите да се „успокоят“, пише изданието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят