Папазов: Моя работа е да мотивирам играчите

Константин Папазов остана доволен от играта на „Левски Лукойл“ за домакинската победа с 83:65 над украинския „Днипро“ в първия мач от груповата фаза на ФИБА Еврокъп. Старши треньорът обаче смята, че най-важно е тимът да задържи това ниво и в следващите мачове.

„Тежко преживяхме отпадането от „Шауляй“, защото играхме добре – призна Папазов. - Като че ли се загубиха искрата, емоцията и агресията. Това, за което помолих тима, се случи. Играхме отборно добре в защита, това исках. В последните мачове подхождахме лежерно. Това вече е моя работа – да намеря начин как да мотивирам играчите да са на ниво във всички срещи.“

„Балкан“ също стартира с успех в групите – 79:68 като гост на кипърския АЕК (Ларнака). Микейл Хопкинс беше най-резултатен за „зелените“ с 19 т. „Рилски спортист“ пък отстъпи със 76:95 при домакинството на италианския „Варезе“, въпреки 25 точки на Мартин Маринов.

„Знаехме, че противникът е силен, класен, с по-високи и доста доминантни в подкошието играчи, които успяха да ни преборят – заяви треньорът на „Рилецо“ Людмил Хаджисотиров. - Те са силен отбор, в Италия всеки мач им е срещу сериозни противници и са свикнали да играят с такава агресия.“

Александър Везенков пък се превърна в скритото оръжие на треньора на „Олимпиакос“ Дейвид Блат при гостуването на испанския „Баскония“ от Евролигата. Българското крило игра 15 минути, предимно в решителната последна четвърт, като завърши с 4 точки, 2 борби, и 1 асистенция при успеха на гръцкия гранд с 85:80.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт