Парк "Росенец" ври от симпатизанти на ДПС и полиция (обновена)

Христо Иванов и хора на "Да, България" пред общината в Бургас, накараха кмета да тръгне с тях

Симпатизанти на "Да България", начело с Христо Иванов и бургаския им шеф Димитър Найденов, пристигнаха пред общината в Бургас около 10. 30 ч. С протестни възгласи те посрещнаха кмета на града Димитър Николов, който каза, че е издал заповед всички да бъдат допуснати до парк "Росенец", където днес е обявено масово плажуване. Присъстващите поискаха от градоначалника да тръгне с тях.

Междувременно хиляди привърженици на ДПС от цялата страна - Силистра, Кърджали, Айтос, Благоевградско и др. градове, се стичат от сутринта към мястото, където преди ден беше бариерата пред имота, свързан с почетния председател на ДПС – Ахмед Доган, в парк „Росенец” край Бургас. Те носят български знамена, както и партийни флагове.

https://www.facebook.com/MladejkoDPS/photos/a.725320104160304/4703508399674768/?type=3&theater

Целият път надолу към луксозната сграда е претъпкан с хора. Прииждат още пътници, докарвани с автобуси, които вървят километри пеша, за да стигнат до мястото. В Росенец пристигна Мустафа Карпадайъ, лидерът на ДПС, тук е и кметът на Гърмен Феим Иса, както и евродепутата Илхан Кючук Повечето хора от автобусите казаха, че са дошли да се изкъпят в морето.

На отбивката, водеща към имота, гъмжи от полиция, за да не бъдат допуснати сблъсъци. Към този час напрежениe няма.

Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци. Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Това съобщават от ОД на МВР Бургас. Днес сутринта стана ясно, че част от дошлите, за да плажуват до луксозния имот, свързан с почетния председател на ДПС - Ахмед Доган, биват спирани от полицията, а автобусите на ДПС са пропускани.

"Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания”, пишат от МВР.

Коментари

Задължително поле