Парламентът се събира извънредно посред кампанията

Заради ареста на Джейхан Ибрямов, верен на Доган

“ДПС-Ново” начало със сигурност ще се яви, за да “покаже истината”

И настоящото 50-о Народно събрание, до чийто край остават броени дни, е напът да повтори практиката на предходната легислатура и да се събере извънредно в разгара на предизборната кампания въпреки решението в агитационния период да не се заседава. Причината - верните на Ахмед Доган изключени от ПГ на ДПС депутати инициираха подписка за извънредно заседание, на което да бъдат обсъдени обстоятелствата около ареста на Джейхан Ибрямов, кандидат-депутат от Алианса за права и свободи, който бе задържан с белязани 100 000 лв. и в момента е в ареста.

За да се събере извънредно НС следва да има подписи на 48 народни представители. Това по всяка вероятност ще се случи след като съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов обяви, че коалицията ППДБ ще подкрепи.

“Събираме подписи и уточняваме мотивите, разговаряме и другите парламентарни групи”, коментира пред “Труд news” говорителят на “доганистите” Тимур Халилов.

Все още не е ясно дали обаче ГЕРБ-СДС ще се явят на такова заседание. “Възраждане” тепърва ще решават, споделиха от партията, същото се касае и за ИТН. БСП по всяка вероятност ще дойдат в зала. Най-уверени обаче в присъствието си са хората на Делян Пеевски от “ДПС-Ново начало”. “Ще се явим със сигурност, за да разобличим дерибеите. Истината, истината и само истината”, коментира пред нас човек от партията.

Заседанието най-вероятно ще бъде свикано през следващата седмица, защото се чака решението на Апелативния съд в четвъртък дали Джейхан Ибрямов ще остане за постоянно в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика