Патриотите решават за Миглена и Марияна

Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Марияна Николова с номинация за вице

Два варианта за рокади в “Обединени патриоти” стоят пред малката коалиция. Става въпрос за сегашния депутат от квотата на “Атака” Миглена Александрова, която ще излезе от парламента, ако Валери Симеонов се върне в пленарна зала като народен представител. И за досегашния шеф на политическия му кабинет Марияна Николова – юрист, работила е като юристконсулт в “Топлофикация-София” и шеф на отдел в НЕК, която от НФСБ предлагат за вицепремиер в правителството на мястото на Симеонов.

“Има такава работа, че избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна”, заяви вицепремиерът в оставка Валери Симеонов в отговор на “Труд” решил ли е вече дали ще се върне като депутат в Народното събрание. Той категорично отказа да коментира дали ръководството на НФСБ е обсъждало друга фигура за поста, който оваканти с оставката си.

“Не ме карайте да говоря преди Коалиционния съвет на “Обединени патриоти”, каза още Симеонов. И допълни: “На него ще обсъдим както тези, така и други творчески въпроси”. На въпрос дали ще постави темата за общо явяване на “Обединени патриоти” на европейските избори догодина, Симеонов бе лаконичен: “Рано е още”.

Коалиционният съвет на “Обединени патриоти” ще се събере в сградата на Народното събрание на площад “Княз Александър I” утре по обяд. На него присъстват обикновено тримата лидери на партиите – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

“Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в “Обединени патриоти” да надмогне егото си”, заяви вчера Сидеров.

Коментари

Задължително поле