Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Пеевски, Цонев и Хамид внесоха закон за спиране на вторичното разграбване на КТБ Проектът обезсилва прехвърляне на акции към фиктивни трети лица и офшорки

Снимка: Архив

Промени в Закона за банковата несъстоятелност с цел да спре вторичното разграбване на КТБ внесоха депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Ако този закон бъде приет, ще дадем ефективен правен инструмент в ръцете на синдиците за възстановяване на разграбеното, обяви зам.-председателят на ПГ Йордан Цонев. По думите му вторичното разграбване на банката е станало възможно именно заради пропуски в законодателството в момента, което е съобразено с нормалното функциониране на банковата система, а не с казуси като фалирането на КТБ.

Цонев подчерта, че след като от анализите около фалита на банката се видя, че са неоснователни обвиненията и манипулациите, че депутатът от ДПС Делян Пеевски участвал в този процес, започнали нови спекулации по негов адрес – вече във връзка с вторичното разграбване на КТБ. Този закон е именно неговата реакция и отговор на тези манипулации, коментира Цонев.

Депутатът се обърна към медиите да наблюдават много добре кои ще са политическите сили в парламента, които ще го подкрепят. Наблюдавайте и кои ще са говорителите срещу закона – те ще бъдат или част от кръга, разграбил банката, или негови служители, отбеляза Цонев.

Ще обезсилим прехвърлянията на акции от предприятия към фиктивни, трети лица и офшорки, обяви още депутатът от ДПС. Обмисляме и идеята за криминалинето на това деяние, допълни юристът от правната комисия Хамид Хамид. Вземанията и прихващанията ще се обезсилят със задна дата, ако законът бъде приет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Пеевски сам си вкара автогол сега трябва да разкрие зад кои офшорки седи и с какви капитали ги купи. А Данчо-ментата ех наглец я кажи в Бургас колко фирми чрез подставени лица контролираш

  2. Този закон е да има един вид защита от законът Магнитски бе нагла менто. Тоя закон е да се каже пред амеркинците ето аз бях срещу разграбването ама закъсня прасчо американците знаят всичко

Отговорете