Песков: Западът трябва да се откаже от антируската психоза

Москва призовава Запада да се успокои и да се откаже от „масивната антируска психоза“, за да се преодолеят съществуващите различия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Призоваваме всички да се успокоят, да се откажат от масивната антируска психоза и конструктивно, спокойно да водят диалог, за да се преодолеят съществуващите различия“, подчерта Песков.

Според него днес много страни без основание обвиняват Москва във всяка хакерска атака. „Русия винаги реагира на недружелюбни атаки, но оставаме отворени за диалог“, увери говорителят на руския президент.  

„Всъщност напоследък между Москва и редица държави възникна известно напрежение. Русия в никакъв случай не е инициатор на това напрежение“, категоричен бе Песков. 

Москва остава отворена за диалог, основан на взаимно уважение, въпреки продължаващите опити на Запада да упражнява натиск, допълни той. „Като цяло линията за недружелюбно влияние върху Русия, натиск, опити за ограничаване, те се усещат, забележими са с невъоръжено око. Много съжаляваме в това отношение, защото Русия е била и остава отворена за уважителен диалог, основан на принципи на взаимно обмисляне на позиции и толерантност към онези различия в мненията, които могат да съществуват“. 

Отговаряйки на въпроса какво трябва да се направи, за да се спрат подобни атаки срещу Русия, Песков отбеляза, че това изисква „адекватна политическа воля“ от страна на Запада.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия