Песков: Няколко медии в САЩ не искат да публикуват интервюто на Путин с Карлсън

Дмитрий Песков

Няколко американски медии не искат да публикуват интервю с руския президент Владимир Путин пред Тъкър Карлсън по вътрешнополитически и корпоративни причини, докато интересът към интервюто е безспорен, каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков пред журналисти, съобщават руски медии.

"Не виждаме никаква истерия или паника в САЩ, не съм съгласен с това мнение. Те ще проучат това интервю много внимателно, ще го анализират. Ясно е, че има тенденция, професионално нежелание да публикуваме интервюто, което беше дадено на Карлсън, защото има разделение в политическите възгледи, а корпоративното разделение в медиите е много сериозно. Те се делят много строго по критериите за подкрепа на една или друга партия, една от двете. Следователно, разбира се, известна професионална ревност е налице. Но с времето, разбира се, един много задълбочен анализ на това интервю, ние не се съмняваме в това. Фактът, че по един или друг начин има голям интерес с това, струва ми се, никой няма да спори", каза Песков.

"За нас най-важното нещо винаги е реакцията на нашите хора, каза той. Най-ценното и най-важното е колкото се може повече хора да искат да прочетат това интервю."

"Путин изразява както своя мироглед, така и своето виждане за причините за сегашния етап и перспективите за случващото се. Много, разбира се, ще бъде трудно да разберат за западните читатели", призна представителят на Кремъл. Все още има специалисти там, има специалисти и по нашата страна, за които това ще бъде много важно и много интересно. Бихме искали възможно най-много читатели и зрители да се запознаят с това интервю с държавния глава“, добави Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия