Песков: Отношенията между Русия и САЩ са на нула, но след време диалогът ще трябва да бъде възобновен

Дмитрий Песков

Отношенията между Русия и Съединените щати са на нула, но след време диалогът ще трябва да бъде възобновен. Това каза прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков в интервю за журналиста от телевизионния канал "Россия-1" Павел Зарубин. Журналистът публикува фрагмент от разговора в канала Telegram.

"Отношенията са на нула или, бих казал, дори под нулата. Но все пак, тъй като и Америка, и ние носим специална отговорност за глобалната стабилност и стратегическата стабилност, по един или друг начин ще трябва да възобновим този разговор след време, “, каза още Песков.

Русия реагира абсолютно непримиримо на опитите на Съединените щати да се намесят във вътрешните й работи. Вече си говорим по различен начин, когато става въпрос за намеса във вътрешните работи. Това, на което преди не сме обръщали нужното внимание, сега реагираме абсолютно непримиримо. Това се усеща както в отношението на президента, така и в тези екипи, които той дава. Разбира се, всичко това ще бъде изпълнено", коментира Песков.

„Президентът на САЩ трябва да заеме по-конструктивна позиция спрямо Руската федерация, за да има възможност за контакти на най-високо ниво. Първо, това трябва да е при взаимно желание, взаимна готовност, трябва да назреят определени условия“, добави Песков.

„Руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че е готов на всякакви контакти. Колапсът на цялата основа на двустранните руско-американски отношения се случи по инициатива на американците. Следователно, като минимум, ръководителят на Съединените щати ще трябва да промени позицията си в даден момент и да заеме по-конструктивна позиция по отношение на двустранните отношения. отношения и тогава ще назреят условията за такава среща“, допълни Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия