Пета операция на коляно за Борисов

“Българските доктори са изключителни професионалисти, но и добрата дума лекува!”, написа по-късно през деня днес Борисов във фейсбук.

Доц. д-р Антони Георгиев, “Софиямед”: Болезнена травма, трябва облекчен режим!

Конците ми кървят, но куцук-куцук - главата ми е здрава, каза на своите премиерът Бойко Борисов

ГЕРБ в политиката е като Роналдо или Меси

След спешна, пета операция, този път на дясно коляно, премиерът в оставка Бойко Борисов е с отстранен менискус. Това потвърдиха пред “Труд” от УМБАЛ “Софиямед”, където в понеделник вечерта министър-председателят бе на операционната маса на светилото доц. д-р Антони Георгиев. 

Отстраняването на единия от менискусите на дясното коляно се наложило след сериозна травма от футбол, тъй като Борисов вече е късал на същото място хрущяла и е претърпял менисцектомия.

Самият доц. Георгиев коментира, че състоянието на премиера е добро, че операцията не е тежка, но и че травмата е много болезнена. “Има облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено”, заяви доц. Георгиев.

Първата операция на Борисов заради скъсан менискус на лявото коляно бе в навечерието на парламентарните избори през 2009-а. През ноември 2013-а подобна интервенция му бе направена на дясно коляно, но 2 години по-късно, през февруари 2015 г. премиерът отново бе на операционната маса заради скъсан менискус на ляво коляно. Предпоследната му операция беше през юни 2017 г.

Днес Борисов събра част от министрите на проектокабинета на ГЕРБ в болницата. И обяви, че очаква да го изпишат днес. Лидерът на ГЕРБ призна, че го боли от операцията. “По-бързо, че конците ми кървят”, каза Борисов на своите. Но след това заяви и на тях, и на опозицията: “Куцук-куцук, ама главата ми е здрава!”. “Ако нещо щеше да допринесе, да отида в парламента”, заяви Борисов. “Ние сме в политиката като Роналдо или Меси”, натърти още той.

Армен Назарян: 2 часа след операцията можеш да ходиш

“Три пъти съм късал минискус и имам две операции, а след това станах трикратен световен шампион - заяви славният Армен Назарян, който зад гърба си има и две олимпийски титли в класическата борба. Чувството е неприятно от тази травма, все нещо пращи, блокира ти ставата. Но възстановяването е бързо. Два часа след операция можеш да ходиш. Много е важна рехабилитацията. След един месец може да се започне с натоварвания, а за да си готов за големия спорт ти трябват още минимум още 2-3 месеца.”

Тодор Янчев: На 14-ия ден играх мач

“Оперира ме доц. Тони Георгиев и след 14 дни играх мач, на терена бях 65 минути - каза Тодор Янчев, трикратният шампион на България с ЦСКА. - А когато минаха 20 дни, играх при победата ни над “Динамо” (Москва) в Лига Европа. Изписаха ме на следващия ден. Може още и същия, но в името на сигурността е по-добре да преспиш. Операцията се прави с местна упойка и не съм чувствал нищо. Дори може да ходиш и без патерици. По принцип има различна степен на увреждане на менискуса и от това зависи възстановяването.”

Световна титла 2 седмици след операция

Швейцарски скиор е медицинското чудо

Пирмин Цурбриген, един от най-великите скиори, е и медицинско чудо. През 1985 година швейцарецът къса менискус три седмици преди световното първенство. В клиниката в Мутенц за първи първи път се изпробва новия метод артроскопия, чрез който е отстранен част от менискуса.

След точно две седмици Цурбриген излиза на пистата в Кицбюел и става световен шампион. В Швейцария го наричат “Коляното на нацията” и го избират за спортист №1 на 1985 година.

От леглото

Осем нови министри предлага ГЕРБ

Бойко Борисов обяви имената на министрите в проектоправителството на ГЕРБ-СДС от болницата днес. Сред новите имена освен Даниел Митов, са Румен Христов, Калин Вельов, Любен Дилов-син, Александър Иванов, Жечо Станков, Ивелина Василева.

Премиер Даниел Митов 
Вицепремиер и министър на отбраната - Румен Христов
Министър на вътрешните работи - Христо Терзийски
Министър на културата - Калин Вельов
Министър на туризма - Любен Дилов-син
Министър на регионалното развитие - Александър Иванов
Министър на транспорта - Росен Желязков
Министър на земеделието - Десислава Танева
Министър на външните работи - Екатерина Захариева 
Министър на финансите - Кирил Ананиев
Министър на труда и социалната политика - Деница Сачева
Министър на правосъдието - Десислава Ахладова 
Министър на здравеопазването - Костадин Ангелов
Министър на околната среда и водите - Ивелина Василева
Министър на икономиката - Жечо Станков
Министър на енергетиката - Делян Добрев
Министър на спорта - Красен Кралев
Министър на образованието - Красимир Вълчев
Томислав Дончев ще отговаря за еврофондовете

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България