Пет мъртви кучета намериха в септична шахта край Разград

Снимка: Архив

Трупове на пет разстреляни кучета са били открити в септична шахта в стопански двор в разградското село Лъвино, съобщиха от полицията. На избитите животни попаднал 40-годишен мъж, който подал сигнал в районното управление в събота следобед. Шахтата, която била в двора на бившото ТКЗС, била запушена и мъжът тръгнал да проверява какъв е проблемът, когато се натъкнал на труповете на кучетата.

При огледа е установено, че те са били простреляни. Ще се правят експертизи, за да се установи с какво оръжие са убити. На този етап се предполага, че животните са бездомни. Не било изключено да са ползвани за пазачи в някой от стопанските дворове, но това ще се изяснява допълнително.

Това е втори сигнал за избиване на бездомни кучета в района на община Исперих. В началото на месеца граждани алармираха, че в града масово измират улични животни. Според тях, те били изтровени и ставало дума за около 30 кучета. Разказваха, че животните били тровени с кюфтета и измирали в жестока агония по улиците пред очите и на деца. Районна прокуратура в Исперих образува проверка. От Окръжна изразиха съмнение, че става дума за масово тровене на животни, тъй като се подавали сигнали за едни и същи животни, което било видно и от снимките, които ги придружавали.

От Общината в Исперих също започнаха проверки по сигналите за изтровените животни. Кметът Бейсим Руфат оповерга в неделя информацията на гражданите, като заяви, че неговите служители не са открили измрели кучета. Той дори предположи, че това може да е целенасочена атака, а снимките да са от други места.

От полицията съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая с намерите разстреляни кучета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони