На 29 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 29.01.2020

Земетресение от 7.7 по Рихтер между Ямайка и Куба

ЕС връща с два самолета свои граждани от Китай

Георг Георгиев: СЕТА увеличи с 29% търговския обмен между България и Канада

Хамас отхвърли мирния план на Тръмп за Близкия изток

Откриха починал от измръзване мъж край добричко село

В спомена на магията Китай

Китай може да има ваксина срещу коронавируса до три месеца

Проверяват случай с пострадал ученик в пловдивска гимназия

Двама души са загинали при катастрофата на пътя Русе-Силистра

Тръмп предложи създаването на палестинска държава със столица Източен Йерусалим

Президентът прехванат от ДАНС (обзор) Водено е дело срещу престъпна група, пречила на проверка на КПКОНПИ срещу държавния глава

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 29 януари 2020

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Силистра

Пивоварна „Бритос” атакува пазара с „Hoppy blond” Новата бира е по-пивка и по-ароматна

Оперативният директор на фабрика "Бритос" Антон Ненов и собствениците на пивоварната Габриела и Христо Попови презентираха трите вида бира, които произвеждат.
Оперативният директор на фабрика „Бритос“ Антон Ненов и собствениците на пивоварната Габриела и Христо Попови презентираха трите вида бира, които произвеждат.

Пивоварна „Бритос” във Велико Търново стартира производство на нова бира с наименование „Hoppy blond”. Тя е разработена от технолози на фабриката и е от пет вида хмел. Третият вид бира на „Бритос” допълни асортимента на предприятието след като то стана популярно със „Светло” пиво и „Опушено”, което бе пуснато на пазара през декември миналата година.

„Бритос” е независима марка, производителите са ограничени законодателно да произвеждат до 20 милиона литра годишно и затова не гонят пазарен дял. Така реномираната великотърновска бира може да се определи като бутикова. Освен за вътрешния пазар, пивото успешно се търгува и в чужбина като най-сериозен е износът за Гърция и Кипър.

„Имаме договор с берлинския Институт по пивото. Техни специалисти разработват дрождите и контролират качеството. Стриктно следят бирата да е от ечемик, малц и хмел. Като гаранция за това е логото на Института, което е на етикетите на нашата бира”, обясниха собствениците на пивоварна „Бритос” Габриела и Христо Попови.

%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%81_3Пивоварите уточниха, че всички специални малцове, които използват в производството са внос от чужбина. От Австрия доставят малц от пролетен ечемик, а хмелът е от Германия.

За изминалите 6 години от откриването на фабриката, бирата с марка „Бритос” е отличена с 3 златни и 3 сребърни медала за високо качество.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.