Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

515 заболели от варицела в Търговищко тази година

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта  Фандъкова се закани да спре "никнещите като гъби" небостъргачи

108 бракове на романтици от цял свят в Несебър през миналата година Отсега има заявени сватби за 08.08.2018 г.

70 души от страната предлагат лого за нова гимназия 7-годишен е най- малкият участник в конкурса

Корнелия Нинова: Бойко Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция

“Пирогов” излиза на протест, работата на болницата може да спре

Медиците искат смяна на ръководството на лечебното завдение

На протест излизат лекари и медицински сестри от най-голямата спешна болница в страната – УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”. Той ще се проведе утре, 5 декември, от 13.00 часа пред лечебното заведение, съобщиха от синдикалната секция на “Подкрепа”. Причина за стачните действия на медицинския персонал е нарастващо напрежение, “породено от хаотичното и некомпетентно управление на сегашното Ръководство”, се посочва в отворено писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Ако не последват адекватни действия за решаване на проблемите, протестните действия ще бъдат последвани от колективни оставки в ключови звена в “Пирогов”, без които би се парализирала цялостната дейност на болницата, посочват синдикатите. Медиците искат оставката на изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Асен Балтов, както и на цялото ръководство, поради хаотично и некомпетентно управление.

Напрежението в болницата назрява в началото на октомври, когато след смъртта на спешен пациент, проф. Балтов разпореди лекарите специализанти да дежурят по 12 часа на входа на института и да насочват болните към кой кабинет да застанат на опашка.

Ето и конкретните проблеми, провокирали стачните действия, които са изложени в отвореното писмо до министъра: заповеди на изпълнителния директор, влошаващи работната обстановка и опити за реваншизъм; скандални назначения и неоправдано високи трудови възнаграждения в администрацията за сметка на медиците; некомпетентно управление; лоша/ липсваща кадрова политика; демотивация на персонала; нарушаване на трудово-правни разпоредби; напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на график с дежурства не в клиниките, а на входа на болницата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.