"Пирогов" няма да стачкува, но остава в готовност

Медиците от "Пирогов" няма да стачкуват, но готовността остава. Проблемът с договора на лечебното заведение със Здравната каса остава нерешен, заяви директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, цитиран от БНР.

От болницата обявиха стачна готовност заради неизплатените от Касата средства за април, както и за проблемите в предложения договор.

Междувременно тази сутрин от НЗОК съобщиха, че вече са преведени парите на всички болници, които са подали документи, но още не са подписали договорите си.

Закъсненията в плащанията трупат напрежение и някой използва „Пирогов“ с политическа цел, смята директорът на спешната болница проф. Стоян Миланов. Той заяви, че пациентите няма за какво да се тревожат. Протестната готовност обаче остава докато не се изясни проблемният договор, който е предложен на болницата от столичната здравноосигурителна каса:

"Този протокол, не мога да го нарека договор, защото договорът е между две страни… Аз не съм съгласен с това. Аз чета всичко, което подписвам. Не знам колко време ще ми трябва да се запозная и не смятам да го правя достояние, тъй като той си остава сгрешен, две хиляди и повече страници", категоричен бе Миланов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве