Пиянска компания атакува полицай с брадва и юмруци

Мъж и жена са в ареста, издирват останалите нападатели

Служител на полицията в Провадия бе пребит от шумна пиянска компания и е настанен в болница с контузии на гръдния кош, левия лакът, главата и с хематом в гърба, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Разправата станала късно вечерта на 14 май. В 22,20 ч при дежурния в районното бил подаден сигнал за силна музика в квартала над общинската болница. Униформени отишли на мястото и видели на улицата пиян мъж, който продължавал да се налива с алкохол, а край него гърмeли тонколони. Полицаите му наредили да спре музиката, но той отказал. Не пожелал и да се легитимира и се нахвърлил с обиди към служителите на реда. Те се опитали да го задържат, но от къщата излязла млада жена, която нападнала с брадва един от полицаите. Нанесла му два удара с тъпата страна на сечивото.

В боя се включили и двама мъже от съседна улична компания, които налетели на ранения полицай с юмруци и твърд предмет. За да овладее ситуацията, колегата му предприел респектиращи действия.

Пострадалият бил откаран в Спешния център във Варна.

Двама от биячите успели да избягат, но по-късно били задържани. Това са 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която ударила с брадвата полицая. И двамата са криминално проявени. Издирват се и други участници в нападението, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, която пое разследването на случая под ръководството на окръжния прокурор Красимир Конов.

След инцидента в Провадия започна специализирана полицейска операция с участието на жандармерия. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на полицай по време на служба.

На извършителите ще бъдат повдигнати и обвинения за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, допълниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право