План за саботаж на Висшата лига

План за саботаж на Висшата лига са подготвили шестте последни в класирането отбори. Всеки от тях е застрашен от изпадане, но има шанс да се спаси при доиграване на 12 кръга. При нулев сезон всички ще останат.

„Брайтън“, „Уест Хем“, „Уотфорд“, „Борнемут“, „Астън Вила“ и „Норич“ ще се обявят против продължаване на сезона на финалната среща в четвъртък. Пол Барбър, изпълнителен директор на „Брайтън“, публично каза, че е против идеята да се играят всички мачове на 10 неутрални стадиона. В петък имаше виртуална среща с представители на 20-те клуба. 13 са били категорични, че сезонът трябва да завърши. Шестте последни са били против, а един, на който не се знае името, се е въздържал.

Висшата лига трябва да започне най-късно до 17 юни, за да има шанс да се доиграе до края на следващия месец. В този период трябва да завърши и турнира за Купата на Англия, заварен от пандемията на фаза четвъртфинал.

Борис Джонсън, премиерът на Великобритания, също ще се опита да направи всичко възможно сезонът на завърши. Одиторската фирма „Ърнст енд Йънг“ направи доклад, според който клубовете от Висшата лига са платили данъци на стойност 3,3 милиарда лири за сезон 2016/2017, осигурили са 12 000 работни места директно, а са подпомогнали компании със 100 000 служители.

От друга страна обаче Великобритания е на четвърто място в целия свят по брой заразени (186 599) и умрели (28 446) от коронавирус. Напоследък винаги има над 4000 нови случая на ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят