Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Румен Радев разговаря с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Плевнелиев: Ще приветствам активното включване на Радев в излизането от политическата криза

Държавният глава Росен Плевнелиев проведе консултации с Парламентарната група на Движение за права и свободи в рамките на конституционната процедура след гласуваната оставка на правителството на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от “Дондуков” 2. С представителите на парламентарните групи държавният глава дискутира възможността да бъде съставено ново правителство в рамките на действащото Народно събрание, възможните дати за предсрочни парламентарни избори, както и неотложните приоритети, които са на дневен ред в 43-ото Народно събрание.

„Като държавен глава ще положа всички усилия политическата криза да не се превърне в парламентарна и да не доведе до оставката на Народното събрание. В тези си действия ще се опирам на здравата основа на Конституцията и на върховенството на правото и закона, така както действах и при предишните две кризи в рамките на моя мандат“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред представителите на Парламентарната група на Движение за права и свободи.

На консултациите държавният глава заяви, че ще гарантира плавния преход на предаване на властта на новоизбрания президент на Република България като ще се ръководи от желанието за стабилност, приемственост и диалог. “Съзнавам водещата роля на новоизбрания президент и ще приветствам активното му включване, за да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме“, допълни президентът.

След приключване на кръга от консултации с парламентарно представените партии в 43-то Народно събрание, държавният глава ще пристъпи към следващата конституционна процедура, а именно връчване на проучвателни мандати.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви след консултациите с президента, че според партията, Плевнелиев няма нито юридическо, нито морално право да участва в съставянето на служебно правителство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Тая рязана карабина пак взе да се взема много на сериозно. По добре щеше да бъде да понаучи малко по добре български език, а после да говори. Кой е той, че да дава акъл не на един, а на двама президенти какво да правят. Пълен боклук и смешник.

  2. Ами по добре рязана карабина от колкото капрул, пардом препуциум

Отговорете