Пленумът на БСП задължил Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК

Пленумът на БСП е задължил подалата оставка като председател на партията Корнелия Нинова да упълномощи Атанас Зафиров да представлява партията пред ЦИК, съобщи БНР.

По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите. 

Малко по късно, от пресцентъра на БСП беше посочено, че партията не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно.

До момента днешното заседание е на своята първа точка от дневния ред, в който са включени и дебати за евентуални наказания за Нинова и приближените й. 

Входът на партийната централа остава с охрана от полицията. На "Позитано" 20 са и симпатизанти на Нинова, които са тук от сутринта.

По-рано днес партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. Над 50 души от цялата страна дойдоха в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не приемат решенията на временното ръководство. 

БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно.  Самата Нинова пък заяви, че единственото уставно и законно решение е да се свика конгрес. Тя предложи такъв да има на 28 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика