Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

Пловдив е сред най-добрите имотни пазари

Пловдив беше включен от Forbes сред най-добрите нововъзникващи имотни пазари в Европа. След като някои компании напуснат Великобритания заради Брекзит и се установят в други страни, на Стария континент ще се появят нови центрове на търговия, а инвеститорите в имоти се мъчат да прогнозират къде е най-добре да вложат ресурсите си. Имотите в градовете, където големи компании прехвърлят дейността си заради Брекзит, се очаква сериозно да поскъпнат. Дейността си местят компании с глобално присъствие, които се нуждаят от достъп до големи летища и квалифицирана работна ръка. Те ще донесат високи заплати в градовете, в които инвестират, и жилищните пазари бързо ще се приспособят. LeadingRe, консорциум от близо 600 имотни агенции в 70 страни, следи как се представят пазарите на имоти и е предоставил данните си на Forbes.

Пловдив е вторият по големина град в България, който от началото на тази година е Европейска столица на културата, което означава, че ще бъде във фокуса на туристите до декември, поясняват от Forbes. Тенденциите при цените на имотите в Пловдив са сходни с тези в София, където жилищата от среден клас поскъпнаха с около 9% през миналата година. Жилищата в луксозния сегмент са поскъпнали с 6%. Въпреки че това не е двуцифрен растеж, инвестициите, които ще дойдат заради факта, че Пловдив е Европейска столица на културата, ще увеличат значително ръста само след една година, прогнозира Forbes.

Сред другите пазари с добри перспективи са Загреб (Хърватия), Лисабон (Португалия), Фелдкирх и Блуденц (Австрия) и Ротердам (Холандия).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.