Пловдив почете Васил Левски с панахида и поклонение пред паметника му

Пловдив почете 144-годишнина от трагичната гибел на Васил Левски с панихида в църквата „Свети Свети Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Апостола на свободата на централната алея на парк „Бунарджика“.

Възпоменателното честване бе водено от актьора от Пловдивския Драматичен театър Троян Гогов, а слово пред паметника произнесе преподавателят по история от Националната търговска гимназия Георги Василевски. В официалната церемония участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“, комитет „Родолюбие“ и обществени организации, ученици и граждани.

Да почетат паметта на Левски и положат венци и цветя пред паметника му бяха кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, председателят на местния Общински съвет  Савина Петкова, зам.-кметове, районни кметове, общински съветници и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.