Пловдив праща делегации на откриващите церемонии на ЕСК в Орхус и Пафос

Европейската столица на културата през 2019 година - Пловдив, ще има свои представители на откриващите церемонии на тазгодишните два града, получили тази чест - Орхус (Дания) и Пафос (Кипър). Този петък за Дания летят Радост Иванова, зам.-директор по маркетинг, реклама и търговски взаимоотношения в общинска фондация "Пловдив 2019", и колежката й Станислава Ташкова, мениджър проекти. Зам.-кметът Стефан Стоянов пък ще води следващия уикенд на о-в Кипър тричленната делегация, включваща артистичния директор на "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева и Виктор Янков, зам.-директор "Международни връзки".

Откриващата церемония на Европейска столица на културата "Орхус 2017" е на 20 и 21 януари на няколко различни локации и включва парад в центъра на града с участието на стотици хористи и музиканти и самите посетители. Централната част от концепцията на Орхус заема платформата "LetТs Rethink" ("Да ПРЕосмислим"), като целта е централният датски регион да се превърне в културна лаборатория, в която се зараждат и развиват алтернативни решения на съвременни проблеми.

Програмата на Европейска столица на културата "Пафос 2017" е структурирана в три тематични направления: Мит и религия; Пътешествениците на света и Сцени на бъдещето. Откриващата церемония ще се състои на 28 и 29 януари 2017 г., с акцент върху митологичните и религиозни традиции и фолклорните легенди на Пафос. Шоуто ще е компилация от различни жанрови компоненти включващи музика, танци, прожекции, разкази, звук и светлина, изпълнени от местни и международни участници и ще се състои на закрито в една от представителните зали на Пафос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони