Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Тропическата буря „Имелда“ взе пет жертви в Тексас

Тръмп взел решение да не нанася незабавен военен удар срещу Иран

Паника в Карлскрон след убийството на български студент Извършителят все още е на свобода

Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Пловдив праща делегации на откриващите церемонии на ЕСК в Орхус и Пафос

Европейската столица на културата през 2019 година – Пловдив, ще има свои представители на откриващите церемонии на тазгодишните два града, получили тази чест – Орхус (Дания) и Пафос (Кипър). Този петък за Дания летят Радост Иванова, зам.-директор по маркетинг, реклама и търговски взаимоотношения в общинска фондация „Пловдив 2019“, и колежката й Станислава Ташкова, мениджър проекти. Зам.-кметът Стефан Стоянов пък ще води следващия уикенд на о-в Кипър тричленната делегация, включваща артистичния директор на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева и Виктор Янков, зам.-директор „Международни връзки“.

Откриващата церемония на Европейска столица на културата „Орхус 2017“ е на 20 и 21 януари на няколко различни локации и включва парад в центъра на града с участието на стотици хористи и музиканти и самите посетители. Централната част от концепцията на Орхус заема платформата „LetТs Rethink“ („Да ПРЕосмислим“), като целта е централният датски регион да се превърне в културна лаборатория, в която се зараждат и развиват алтернативни решения на съвременни проблеми.

Програмата на Европейска столица на културата „Пафос 2017“ е структурирана в три тематични направления: Мит и религия; Пътешествениците на света и Сцени на бъдещето. Откриващата церемония ще се състои на 28 и 29 януари 2017 г., с акцент върху митологичните и религиозни традиции и фолклорните легенди на Пафос. Шоуто ще е компилация от различни жанрови компоненти включващи музика, танци, прожекции, разкази, звук и светлина, изпълнени от местни и международни участници и ще се състои на закрито в една от представителните зали на Пафос.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.