Пловдив ще е домакин на престижен уиски фестивал през месец май

Пловдив ще е домакин на престижен форум на уискито на 12 и 13 май, когато в града под тепетата ще се проведе първото издание на „WHISKEY FEST PLOVEDIV“. Стотици водещи световни марки уиски от Шотландия, САЩ, Ирландия и дори Япония ще гостуват тогава в Европейската столица на културата – 2019. Нарастващият интерес към малцови и смесени уискита от висок клас събира все повече последователи у нас. През последните 5 години ежегодният „Уиски Фест“ в София обединява вносители, почитатели, колекционери и ентусиасти в най-голямото уиски събитие в Централна и Източна Европа. Сега организаторите на този престижен форум избраха Пловдив за пролетна столица на фестивала и основаха марката „WHISKEY FEST PLOVEDIV“. Под тепетата уиски културата е добре позната – няколко специализирани барове и магазини предлагат богат асортимент от популярни и редки марки, а дегустациите, които се провеждат почти всяка седмица, разширяват приятелския кръг и познанията за „водата на живота“.

Специално за фестивала световният лидер в проrзводството на уиски чаши Glencairn създаде WHISKEY FEST PLOVEDIV "уиски граал" - 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация
Специално за фестивала световният лидер в проrзводството на уиски чаши Glencairn създаде WHISKEY FEST PLOVEDIV „уиски граал“ – 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация

„WHISKEY FEST PLOVEDIV“ ще посреща гости от на 12 май от 17 часа и на 13 май от 14 часа, като и в двата дни дегустациите ще са до полунощ. Билетите са по 20 и 30 лв. и могат да се закупуват и на място по време на фестивала. Еднодневният билет включва професионална дегустационна чаша, 6 уиски кредита и бутилка вода, а двудневният – същите екстри, но цели 10 уиски кредита, като уиски валутата се разменя за дегустационни драмове – мерната единица на фестивала, която е равна на половин унция или 15 милилитра уиски еликсир. Специално за фестивала световният лидер в проrзводството на уиски чаши Glencairn създаде WHISKEY FEST PLOVEDIV „уиски граал“ – 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация и ще бъде изложена на видно място.

Ръчно направен шоколад, специализирано предлагане на пури, както и уникално кафе с инфузии от уиски ще завършат палитрата от удоволствия за сетивата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.